Leter etter døde i gjørma

93 er omkommet etter at sju lansdbyer ble tatt av flom og jordskred i Thailand i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Redningsarbeidere leter for tredje dag på rad etter ofre i gjørme og sammenraste bygninger etter at kraftig flom og jordskred rammet de nordlige delene av Thailand i helgen.

Minst 93 mennesker er omkommet, og 70 er fortsatt savnet etter uværet.

88 mennesker omkom etter at sju landsbyer i Lomsak-distriktet Phetchabun-provinsen, 330 kilometer nord for Bangkok, ble rammet av vann- og jordmassene som raste nedover fjellet Kor tidlig lørdag morgen. Mange av ofrene var kvinner og barn som ikke klarte å redde seg opp i høyden. Statsminister Thaksin Shinawatra, som besøkte området søndag, sa at flommen skyldes avskogingen av fjellene, og lovet å bekjempe ulovlig trehogst. I Nong Khai-provinsen, som ligger nordøst i landet, har myndighetene rapportert om minst fem omkomne.

Det var tyfonen Usagi, som ble nedgradert til å være et tropisk lavtrykk før det kom til Thailand, som forårsaket uværet. I Kina er én fisker omkommet og 27 savnet etter Usagis herjinger.

(NTB-DPA-AFP)

LANDSBYEN FORSVANT: 50 år gamle Wantong Wangprom leter etter sine eiendeler i gjørma. Huset og resten av landsbyen Nam Kor forsvant.