Leter etter familiemedlemmer

LILLESTRØM/OSLO (Dagbladet): Flere personer prøver å ta seg inn i området ved Lillestrøm stasjon for å se om familie og kjente har kommet seg i sikkerhet. De fleste blir avvist, og får beskjed om å prøve å ringe familiemedlemmene i stedet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

40 personer fra sivilforsvaret og store politistyrker passer på at ingen går eller kjører inn i det evakuerte området. Etter hvert kan det bli aktuelt at mannskap fra Sivilforsvaret tar seg inn i husene og sjekker om det fremdeles er folk der.

- Det er noe vi alltid opplever ved slike ulykker. Folk vil gjerne inn og se etter familiemedlemmer, bikkja eller personlige eiendeler. Men politiet har folk som går fra hus til hus og sjekker at alle har kommet seg ut, sier sivilforsvarsadjutant Ole Skår til Dagbladet.

Han forteller at sivilforsvaret fikk beskjed klokka 5 i natt av politiet at to fredsinnsatsgrupper (FIGer) måtte bistå i arbeidet etter togkollisjonen.

- De første personene var på kontoret en halvtime seinere. Det gikk svært raskt. Nå er tre FIGer, med til sammen 50 personer, fra Romerike sivilforsvarskrets i området. De skal assistere politiet med sperre- og evakueringsoppgaver, sier Skår.

Politiet sier at alle som befinner seg innenfor området må ut umiddelbart.

- Vi evakuerer store områder på Lillestrøm og Rælingen. Alle som får beskjed om å evakuere må snarest ta seg bort fra området. De som ikke er i stand til å ta seg bort fra området på egen hånd, vil bli hentet, sier politiinspektør Kåre Kalvå ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Volla skole ligger innenfor området som evakueres. Det går 390 elever ved skolen. Ved 09.20-tida var skolen stengt, og alle elevene evakuert. Lillestrøm politistasjon ligger også innenfor det sperrede områder. Alle fangene er evakuert. I tillegg har OBS ved Nitelva bru vært oppsamlingssted for folk som måtte ha transport for å komme seg ut av området. Klokka 09.35 gikk det fortsatt busser fra området.