Leter etter filmspor

Politiet har i dag lett etter overvåkings-kamera langs ruta hvor en 19-årig kvinne angivelig skal ha blitt gjengvoldtatt i helga. Politiet har ennå ikke gått ut med en etterlysning av de påståtte gjerningsmennene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan ikke si noe konkret om hvor etterforskningen står nå, sier politiførstebetjent Tom Storm Oslo ved Oslo politidistrikt.

- Vi vil samle flere opplysninger før vi går ut med det vi har.

Den 19-årige jenta har ikke selv anmeldt voldtekten.

- Det er politiet som selv har laget anmeldelsen på bakgrunn av hennes forklaring. Vi vet ikke om hun selv vil anmelde forholdet, sier Storm Olsen.

Leter etter kamera

Politiet avlyste i dag møtet med Oslo Taxi.

- I ettermiddag ga politiet oss beskjed om å innstille vår interne etterforskning. Jeg har en mye bedre magefølelse angående denne saken nå, enn jeg hadde i dag tidlig, sier Viggo Johansen, Leder i Oslo Taxi.

- I dag har vi gjennomgått ruta voldtektsmennene skal ha kjørt. Vi har lett etter overvåkingskameraer som kan ha filmet ferden, sier vaktleder Laila Back ved Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Politiet har startet gjennomgangen av filmene, men vil ikke si noe om resultatet.

Back sier at hun ikke kjenner til at noen vitner skal ha meldt seg i løpet av dagen.

19-åringen var i kveld på nytt i avhør hos politiet. Hun har flere ganger siden søndag vært på voldtektsmottaket på legevakta.

- Grov gjengvoldtekt

Oslo Taxi tok i går kontakt med politiet for å hjelpe til da det ble kjent at en drosje skal ha vært involvert i en grov gjengvoldtekt natta i forveien.

Den 19-årige kvinnen forklarte at hun skulle ta drosje hjem fra Stortorget drosjeholdeplass ved 3-tida natt til søndag. Hun gikk inn i en drosje som hadde både drosjeskilt og takstameter. Den kjørte noen hundre meter, til krysset Akersgata/Apotekergata ved VG-huset. Der ble kvinnen dratt inn i en hvit personbil. Drosjesjåføren kjørte videre.

Kvinnen fortalte at hun ble voldtatt av tre menn, før hun ble kastet ut av bilen ved 03.30-tida i krysset Kyrre Grepps gate/Nordkappgata på Torshov.

Politiet uttalte i går til Dagbladet.no at de festet lit til forklaringen hennes.

- Ut fra beslagene vi har gjort og hennes forklaring, tror vi at kvinnen forklarer seg sannferdig, sa vaktleder Johan Gundersen ved Kriminalvakta ved Oslo politidistrikt i 23-tida.