Leter etter fingeravtrykk og DNA

Politiet har en unik mulighet til å finne ut hvem som står bak bombeangrepene i går etter at de fant fire bager med bomber. De leter nå etter alle spor som måtte finnes på bagene, blant annet fingeravtrykk og DNA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet er sparsomme med opplysninger rundt letingen etter bombemennene, men flere vitner har sett de fire selvmordsbomberne som politiet i London nå leter etter.

Politiet har funnet fire udetonerte bomber i fire ryggsekker, og jakter nå intenst på personene som bar på sekkene.

– Ville drepe

Torsdag ble byen rammet av fire eksplosjoner. Tre av de fire bombene som nå er funnet har samme størrelse som de som smalt for over to uker siden. Den fjerde lå i en plastboks, melder Sky News.

Etter gårsdagens eksplosjoner er det kommet inn meldinger til politiet om personer som har løpt fra stedene hvor det smalt. Ingen er så langt pågrepet. Foreløpige undersøkelser viser at det trolig var fenghettene (detonatorene red. anm.) som gikk av, og ikke selve sprengladningene.

– Målet med bombene var helt klart å drepe, men denne gangen lyktes de ikke, sier politisjef Ian Blair.

Så gjerningsmennene

Flere personer har meldt seg for politiet for å fortelle om hva de har sett. Flere skal ha stått ansikt til ansikt med gjerningsmennene.

– Jeg snudde meg, og trodde noen var blitt skutt for det var en mann som lå på gulvet med armene utstrakt i en Jesus Kristus-posisjon oppå en ryggsekk, med ansiktet opp. Han hadde øynene lukket, og det røyk opp av sekken, forteller 28 år gamle Abisha Moyo til Daily News.

Svenske Niklas Setterwall (22) er et av politiets nøkkelvitner i jakten på terroristene.

– Jeg så en av selvmordsbomberne løpe langs sporet og kaste seg fra en bro, sier han til Expressen.

(ANB)