Leter etter finsk dykker

Et undervannskamera leter etter en finsk 17-åring som dykket på ekstreme dybder. Han ble sist sett i 14-tida på 60 meter i den 300 meter dype Rombakfjorden i Nordland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Undervannskameraet går i vannet før klokka 21, og vi håper det vil hjelpe oss å finne den savnede finnen, sier politifullmektig Jørn Bremnes til Dagbladet.no.

I hele ettermiddag har de lett etter en finsk 17-åring som gikk i vannet klokka 11. Klokka 12.40 meldte dykkerkompisene 17-åringen savnet, og en stor aksjon ble satt i gang. Han ble sist sett på en hylle 60 meter under overflata.

En lokal dykker lette i området uten hell, og heller ikke strandsøket ga resultater. Et helikopter var raskt på stedet og trålte overflaten for å sjekke om gutten hadde kommet seg opp av vannet. Klokka 20.20 var finnen fortsatt ikke funnet.

- Det foregår fortsatt en aksjon, og det betyr at vi ikke har gitt opp håpet, sier politifullmektig Jørn Bremnes til Dagbladet.no.

En dykketank varer svært kort tid på 60 meters dyp. Stedet de dykker er brådjupt med dybder ned til 300 meter. Det anbefales ikke å dykke med vanlig utstyr dypere enn 40 meter på grunn av faren for nitrogenforgiftning.

- 60 meter er svært dypt til at finnene var vanlige sportsdykkere som dykket med vanlig utstyr, sier Bremnes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer