Leter etter flere hemmelige rom i skrekkens hus

Politiet bruker sonar for å søke i hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Etterforskerne i Amstetten har nå tatt i bruk sonarteknologi for å søke i grunnen på eiendommen til Josef Fritzl.

Det er uklart om politiet har mistanke til at det finnes ting begravd på tomta, men de gjør nå alt som står i deres makt for å få en fullstendig oppklaring av den gruoppvekkende saken.

Hele eiendommen blir nå finkjemmet, ifølge nyhetsbyrået AP blant annet for å finne ut om det kan være flere hemmelige rom tilknyttet kjelleren der Fritzls datter Elizabeth ble holdt innesperret, voldtatt jevnlig og måtte ta seg av barna som var blitt resultater av incestovergrepene.

- Vi etterforsker svært bredt. Dette er mye arbeid, sier sjefetterforsker Leopold Etz til Ap.

I tillegg til de tekniske undersøkelsene på eiendommen, skal politiet avhøre flere enn hundre personer som opp gjennom årene har leid bolig der eller hatt opphold i bygninger disponert av Josef Fritzl på annen måte.

Dagbladet tok i går turen for å se nærmere på fire andre eiendommer i samme lansdel som «monsteret» eier. Husene skal ha en verdi på bortimot 20 millioner kroner.

Det framstår foreløpig som en gåte hvordan Fritzl har holdt liv i sine fanger i den lydisolerte kjelleren, der ingen noensinne skal ha sett dagslys.

Forsyning av luft, strøm, mat og andre livsnødvendingheter har tilsynelatende pågått i 24 år uten at noen har fattet mistanke til den ufattelige aktiviteten under bakkenivå i Amstetten-huset.

Leter etter flere hemmelige rom i skrekkens hus

Politifolkene som nå saumfarer de hemmelige rommene har fortalt at de må ta hyppige pauser på grunn av oksygenmangel.

- Vi prøver å finne måter å bedre luftsirkulasjonen på, bekrefter Etz.

Leter etter flere hemmelige rom i skrekkens hus