LETER. Personell fra Norge er søndag i In Aménas for å lete etter de fem nordmennene. Foto: Scanpix
LETER. Personell fra Norge er søndag i In Aménas for å lete etter de fem nordmennene. Foto: ScanpixVis mer

- Leter etter flere terrorister på In Aménas

Sikkerhetsstyrker jakter fortsatt på terrorister inne på gassanlegget, ifølge The New York Times.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den blodige gisselaksjonen ble avsluttet da algeriske styrker stormet gassanlegget lørdag.

Men sikkerhetsstyrker lette lørdag etter en liten gruppe gisseltakere myndighetene antar med stor sannsynlighet fortsatt skjuler seg på det store anlegget i ørkenen øst i landet, skriver den amerikanske storavisen.

Tre muligheter Personell fra Norge er søndag i In Aménas for å lete etter de fem nordmennene.

Ifølge VG mener norske myndigheter at det er tre muligheter for å finne dem i live: De kan være så hardt skadd at de ikke klarer å gjøre rede for seg, de kan ha flyktet ut i ørkenen eller de kan fortsatt gjemme seg inne på anlegget.

Mange sårede er fløyet ut av området av algeriske myndigheter, og det kan være nordmenn blant dem. Men muligheten er også til stede for at de er blant de ikke identifiserte drepte gislene.

Ifølge foreløpige tall fra Algeries innenriksdepartement ble i alt 23 personer og 32 gisseltakere drept i angrepet på In Aménas. 21 personer i løpet av gisselaksjonen, mens en brite og en algerier drept i angrepet på en buss med arbeidere onsdag.

34 drept og savnet Men en foreløpig oversikt fra nyhetsbyrået AFP over antall drepte og mulig savnede er høyere enn de algeriske myndighetenes tall på drepte. Det totale antallet på 34 fordeles på følgende måte:

*Fem nordmenn er savnet.

*Seks briter og en person bosatt i Storbritannia er enten døde eller savnet.

*En franskmann er bekreftet død.

*Ti japanere er savnet.

*To personer fra Malaysia er savnet.

*En amerikaner er bekreftet død, og to andre er savnet.

*En rumener er bekreftet drept.

*To filippinere er drept ifølge rapporter, men det er ikke bekreftet.

*I tillegg hevdet islamistene at tre belgiere ble holdt som gisler, men det er ikke bekreftet av belgiske myndigheter.

Usikkerhet rundt drap Det var lørdag også usikkerhet rundt hvordan både gisler og gisseltakere ble drept. Ifølge de første rapportene ble sju gisler likvidert av terroristene. Men regjeringskilder sier til New York Times at det er uklart hvor mange gisler som ble drept og hvordan. De første rapportene sa også at gisseltakerne ble drept, men flere av dem kan ha sprengt seg selv i lufta, ifølge avisa.

Algeriske myndigheter skal ha fryktet at angriperne var i ferd med å sprenge gassanlegget i lufta, opplyser en høytstående tjenestemann.

Bortsett fra briten og algerieren som ble drept onsdag morgen, har ikke algeriske myndigheter gått ut med nasjonalitet på de øvrige ofrene.

107 utlendinger befridd Ifølge innenriksdepartementet førte militæroperasjonen til at 685 algeriske ansatte og 107 utlendinger ble satt fri.

Flere hundre gisler ble satt fri fra boligområdet tilknyttet gassanlegget, da den algeriske hæren angrep torsdag. Spesialstyrker gjennomførte så et nytt angrep lørdag formiddag som skal ha kostet 11 gisseltakere livet.

Hæren har beslaglagt maskingevær, rifler, haglgevær, bombekastere, raketter, rakettutskytningsramper, granater og utenlandske militæruniformer på stedet, heter det videre i meldingen fra APS.

(NTB)