Leter etter Gry med miniubåt

SKIEN (Dagbladet): Politiet startet i dag søk ved Helgeroa og Langesund etter den savnede Gry Hosein (28). Letingen foregår med en miniubåt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Undervannsfartøyet er fjernstyrt, slik at vi kan sende det ned ubemannet og følge søket på skjermer på land, sier politiførstebetjent Thomas Martin Lorvik ved Skien politikammer til Aftenpostens nettavis.

Bakgrunnen for søket i Helgeroa og Langesund er vitneobservasjoner av en bil lik den siktede Gamal Hoseins Opel Kadett stasjonsvogn.

Etter en ukes mer eller mindre sammenhengende avhør av Gamal Hosein og 14 dagers resultatløs leting etter Gamals kone Gry, hevder siktede fortsatt hardnakket sin uskyld. For hver dag som går uten at Gry blir funnet, blir det vanskeligere å løse gåten.

Ennå står Skien-politiet med en savnetsak i hendene. Riktignok en savnetsak som defineres som en drapssak. Men drapssaker uten lik ender i de aller fleste tilfeller med savnetkonklusjon.

I går ble detaljsøket etter Gry avsluttet i Voldsfjorden i Skien. Fra før er elva og store områder vest og nord for byen gjennomsøkt.

- Vitneoppspinn

De siste dagene har Gamal Hosein sittet i avhør mer eller mindre sammenhengende. Påstandene om at vitner skal ha forklart til politiet at Gamal skal ha opptrådt truende og i lengre tid hatt planer om å straffe Gry fordi hun ville gå fra ham, avviser Gamal som rent oppspinn.

Det er et kvinnelig vitne fra Israel som angivelig skal ha forklart dette om Gamal.

Politiet tar åpenbart påstandene på alvor.

- Vi vurderer å dra til Israel for å avhøre dette vitnet, som vi har snakket med flere ganger på telefon, sier politiadvokat Jon H. Borgen.

Forsvarer Jan Erik Granmo karakteriserer vitneutsagnene som eventyr.

Nært forhold

Gamal og Gry jobbet sammen i kiosken den dagen hun forsvant. Politiet mener Gamal drepte Gry i kiosken, for påfølgende natt å skjule henne på ukjent sted. En ekstrahjelp som var til stede i videobutikken samme ettermiddag skal ikke ha merket noe spesielt ved verken Gamal eller andre forhold på det påståtte drapsstedet.

Uttalelser fra Grys mor svekker ikke Gamals forklaringer.

Hun skal ikke ha hatt kjennskap til at ekteskapet skal ha stått for fall på grunn av Grys påståtte utroskap.

Gamals svigermor skal ha hatt et nært forhold til sin datter. Det skal hun også ha hatt til sin svigersønn.

FORTSATT EN GÅTE: Bare et funn av Gry Hosein kan bringe Gry-mysteriet mot en løsning. Her fra det resultatløse søket i Skienselva.Foto: TORBJØRN BERG