Leter etter gullgryta i Norge

- Jeg vil unnskylde for at vi rumenere lager så mye problemer for dere nordmenn. Men vi som tigger er ikke tyver. Vi er bare fattige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): De skrangler med kronestykker i pappkrusene sine, spiller ivrig på sine skeive trekkspill, og blir stadig avslørt i media som naskere og innbruddstyver.

Debatten om de rumenske tiggerne som har inntatt Norge ser ut til å bli en het sak i valgkampen. Mandag gikk Siv Jensen ut og krevde at kommunene får forby tigging.

Dagbladet har denne uka fulgt tiggerne i Oslo, fra tidlig morgen til sein kveld.

- Jeg vil unnskylde for at vi rumenere lager så mye problemer for dere nordmenn. Men vi som tigger er ikke tyver. Vi er bare fattige, sier Calin Lenuta (42).

Mindre enn førKvinnen sitter på en papplate ved ei bru på Grønland i Oslo. Klokka nærmer seg 22 tirsdag kveld, og sammen med 10-12 andre har hun slått seg til ro for kvelden. Hun har sittet på Karl Johans gate og tigget hele dagen. Utbyttet er dårlig.

Da rumenerne for alvor begynte å komme til Norge for 3-4 år siden, kunne de regne med flere hundre kroner i koppen i løpet av en dag.

Nå er Calin Lenuta heldig hvis hun greier 50-60 kroner.

- Jeg er likevel veldig takknemlig. Ved hjelp av disse pengene, har mine to barn fullført eksamenene sine hjemme i Romania. Det hadde aldri gått hvis ikke jeg hadde dratt til Norge, hevder Lenuta.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer