Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter «isbjørn» i Finnmark

- Det har skjedd før, sier politiet i Finnmark, som har satt inn helikopter i jakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Øst-Finnmark politidistrikt har sendt en politipatrulje og et helikopter for å lete etter det som kan vise seg å være et eksepsjonelt sjelden syn på det norske fastlandet.

- En beboer ved Berlevåg tok kontakt med politiet etter å ha sett et stort, hvitt dyr som beveget seg over en knaus. Men ut fra bildet han tok er det umulig å se om det faktisk er en en isbjørn, sier operasjonsleder Rolf Arne Kurthi til Dagbladet.no.

 NRK melder at en erfaren jeger har sett på øyenvitnes bilder, og ifølge ham er det hvite dyret for stort til å være en hund, og kan ikke være en albinorein.

- Hele Berlevåg har stoppet opp og følger med i jakten. Det skjer ikke så mye her, sier drosjesjåfør Oddvar Hansen til NRK.

Så langt har ikke politiet fått andre henvendelser om det som altså skal være et forholdsvis iøynefallende rovdyr.

- Vi satte inn i helikopter, men det er nå tatt ut av jakten. Vi har ikke funnet spor etter dyret, og vurderer nå hvilke tiltak vi gjør videre i forhold den angivelige isbjørnen, sier operasjonsleder Egil Henninen til Dagbladet.no

- Det er ingen dyrehage eller tilsvarende i området. Er det i det hele tatt mulig at en isbjørn har tatt seg til fastlandet?

- Det skjedde i 1953, da ble en isbjørn skutt på Lille Ekkerøy utenfor Vadsø

ALBINOREIN, BIKKJE ELLER ISBJØRN? Dette bildet ble tatt av en beboer i Berlevåg, like ved sjøen. Foto: PRIVAT/POLITIET
ALBINOREIN, BIKKJE ELLER ISBJØRN? Dette bildet ble tatt av en beboer i Berlevåg, like ved sjøen. Foto: PRIVAT/POLITIET Vis mer

etter å ha tatt seg sørover sjøveien, ifølge Kurthi.

Dyret som den gang ble skutt skal ha vært 2,4 meter langt og veide 200 kilo.

Ifølge denne websiden ble det også skutt en isbjørn i Vest-Finnmark i 1890. Så sent som i 1986 skal et eksemplar ha blitt sett langt inne i Varangerfjorden, men dette ble ikke bekreftet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling