Leter etter jegere

Store letemannskaper lette søndag etter to menn i 30-årene som gikk seg vill under jakta i Rogaland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var jegerne selv som meldte fra lørdag kveld at de hadde gått seg bort, og ikke fant veien tilbake til hytta.

– De ringte fra området i heia nord for Lysebotn i 19.40-tiden lørdag kveld, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Begge skal være utstyrt for å oppholde seg ute, men den ene er noe dårligere kledd enn den andre.

– Vi startet leting lørdag kveld, og gjorde søk med helikopter, uten resultat. Vi snakket med mennene på telefon, og ble enige om at de skulle gå til ro for natten. Men temperaturen kom ned mot 0 grader, så de har hatt det kaldt, sier Bjørnevoll.

Kald overnatting

Ved daggry søndag morgen tok mannskapene opp letingen igjen. Til sammen 52 frivillige deltar i søket, i tillegg til politifolk. Det var søndag ikke mulig å søke fra helikopter på grunn av lavt skydekke i området.

– Vi var i kontakt med dem igjen søndag morgen. De er ikke skadet, men den ene som er dårligst utstyrt har ikke hatt det så godt på grunn av kulda, sier Bjørnevoll.

Jegerne har forklart at de ser et vann med en holme, og på bakgrunn av dette er letingen konsentrert om to aktuelle områder, det ene ved Svartevatn og det andre ved Nilsebuvatn.

– Vi har avtalt med mennene at de skal gå rundt i området for å holde varmen, sier operasjonslederen.

Far og sønn funnet

Det var også en annen leteaksjon i Rogaland etter to jegere søndag morgen etter at et jaktlag med far og sønn ble meldt savnet sent lørdag kveld. Letemannskaper fant de to i hytta søndag morgen.

– Sønnen hadde brukket foten, og de kunne ikke komme seg videre. Det var heller ikke mobildekning på stedet, så de fikk ikke meldt ifra, sier Bjørnevoll.

Redningsmannskapene måtte bære den skadede sønnen til nærmeste bilvei, om lag to timers gange, før han kunne bringes videre til sykehus.

(ANB)