Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter Jonas med UV-lys

Politiet vil i dag bruke ultrafiolett lys og helikopter i søk etter Jonas Fredbo (16), som har vært savnet i Hemsedal i ni døgn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ble kidnappet

Ved hjelp av helikopteret og en spesiell lampe som lyser UV-lys, håper Kripos-etterforskerne at de skal kunne se om Jonas eller noen av hans eiendeler ligger skjult under snøen i Hemsedal.

UV-lyset kan under visse forhold trenge gjennom snøen og reflekteres av objekter som ligger under. Søkene må foregå i skumring eller mørke.

- Vi vil advare mot å ha for høye forventninger til denne måten å søke på. Dette er noe vi tester ut, som aldri tidligere er forsøkt i en slik sammenheng, sier politiavdelingssjef Torbjørn Sande ved Kripos, som leder det taktiske etterforskningsarbeidet.

Seks politihunder fra Asker og Bærum politidistrikt ble i går satt inn i søket etter Fredbo, sammen med store letemannskaper. Et tjuetall politifolk gikk fra dør til dør.

- Det er samlet inn opplysninger gjennom rundspørringene, men de er ikke analysert ennå. Tipsflyten har til nå vært så som så, og vi ber alle som kan ha opplysninger i saken om å ta kontakt med politiet, sier Sande.

- Vi har ingen nye avgjørende observasjoner av Jonas. Det var mange folk i Hemsedal sentrum, men få personer i området der den savnede sist ble sett. Ved hjelp av Vegvesenets automatiske veitelling vet vi at det er snakk om ganske få biler, mindre enn 50, som har passert på riksvei 52 i tidsrommet. Vi vet ingenting sikkert, men slik saken står det virker sannsynlig at Fredbo aldri kom fram til Hemsedal sentrum, sier Sande.

Hele Norges coronakart