Leter etter kniv

Politiet leter etter en kniv som de mener den 23 år gamle drapssiktede i Kristin-saken skal ha hatt med seg da ugjeringen skjedde. I går ble 23-åringen varetektsfengslet i fire uker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

23-åringen har i avhør etter avhør hevdet sin uskyld. Det gjorde han også i forhørsretten i Larvik i går.

Politiet har indisier av teknisk og taktisk karakter på at 23-åringen drepte Kristin Juel Johannessen (12) i Hedrum i Larvik 5. august i fjor. Men etter det Dagbladet forstår har ikke politiet hundre prosent fellende bevis mot ham.

Sentrale spørsmål

  • Siktede skal ha gitt uklare svar på hvor en kniv, som han hadde i sekken den aktuelle dagen, er blitt av. Knivbruken skal ha skjedd i forbindelse med overfallet på jenta, ikke under selve drapet.
  • DNA-prøver av hårfunn på åstedet sannsynliggjør at 23-åringen er den skyldige. Det som svekker prøven er at det ikke har vært mulig å foreta full DNA-analyse. Håret kan stamme fra andre på morssiden til siktede.
  • Politiet vil bevise at 23-åringen er den såkalte Lågendalsmannen - en mopedist som kjørte fram og tilbake nær en spaserende kvinne. Ut fra vitneobservasjoner laget politiet en tegning av mopedisten, uten skjegg. Det kan tale for at siktede er uskyldig. Han hadde nemlig helskjegg på drapstidspunktet.

- Min klient kan dokumentere at han hadde helskjegg på den tida. Det går fram av en video som ble tatt i et selskap han deltok i to dager seinere, sier Kjærvik.

For øvrig mener vitner at den aktuelle mopedisten hadde halvhjelm, mens 23-åringen selv hevder at han brukte helhjelm.

  • Videre hevder 23-åringen at han kjørte fra Siljan i Telemark og hjem til Sandefjord, og var hjemme ved 15-tida. Drapet skjedde mellom 18.30 og 19.00.

- Uskyldig

Politiinspektør Tove Nissen-Sollie hevdet i forhørsretten at det er skjellig grunn til å mistenke 23-åringen. Hun begrunnet fengsling med at han kunne påvirke vitner.

- Jeg noterer meg at politiet ikke uttaler seg så skråsikkert som forrige gang de siktet en person for drapet, sier Kjærvik.