Leter etter Lene (19)

Politiet jobber på spreng for å finne ut hva som har skjedd med Lene Riise (19). Lørdag forsvant hun fra hjemmet sitt i Vardalen. To vitner sier de har sett jenta i løpet av uka, men politiet har ingen sikre observasjoner av henne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av fredagen var to vitner inne til avhør hos politiet i Hordaland. Ei jente som kjenner Riise forklarte at hun hadde sett venninna denne uka ved Valestrandsfossen, ikke langt fra hjemmet til den savnede jenta.

- Da vitnet var inne til avhør, var hun ikke lenger sikker på tidspunktet hun så Riise. Det kunne vært så tidlig som sist fredag, sier assisterende politimester Geir Gudmundsen ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Optimister

Et annet vitne kontaktet politiet etter at han så bilde av Riise i lokalavisa. Han kjenner ikke den savnede jenta fra før, men mente han hadde sett henne ved Lindås, nord for Bergen.

Til tross for at politiet ikke har noen sikre observasjoner av jenta, er de fremdeles optimister.

- Jeg tror vi skal finne jenta i live, sier Gudmundsen.

Riise ble sist observert i nærheten av bopelen sin i Vardalen mellom klokka 18.30 og 19.00 sist lørdag. Hun bor alene, og har akkurat begynt i ny jobb. Store letemannskaper har lett etter henne siden hun ble meldt savnet i går.

- Vi forsøker å kartlegge bevegelsene hennes. Vi snakker med familien og omgangskretsen, sier politiinspektør Berit Salbu ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet.no

- Så langt tyder ingenting på at det har skjedd noe kriminelt.

Sjekker reisebyråer

Lensmannsbetjent Eirik Gjerd ved Osterøy lensmannskontor sier til Bergens Tidende at de sjekker om Riise kan ha reist bort.

- Vi kjenner ikke til at hun hadde reiseplaner, men skal sjekke reisebyråer og flyselskaper. Så vil vi vurdere et nytt søk lørdag, sier han.

Lene Riise er 19 år. Hun er 165 centimeter høy, litt spe, og har en «lutende» holdning. Hun har halvlangt, glatt, mørkeblondt hår. Riise er lys i huden, har blå øyne og snakker vestlandsdialekt. Da hun forsvant, hadde hun på seg en hvit, tykk strikkegenser.

SPORLØST BORTE:</B> Lene Riise ble sist observert i nærheten av bopelen sin mellom klokka 18.30 og 19.00 sist lørdag.