Leter etter Lommemannen i Valdres

De siste fem årene er seks barn utsatt for Lommemannen i Valdres.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært stille rundt den såkalte Lommemannen de siste månedene, men nå er representanter for Kripos og Follo politidistrikt på plass i Valdres for å lete etter spor etter den notoriske seksualforbryteren.

I løpet av de siste fem årene er nemlig seks barn i området misbrukt av Lommemannen. Nå ønsker politiet å finne ut om mannen kan ha tilknytning til Valdres.

Politiførstebetjent Kari Landrø i Kripos sier til Oppland Arbeiderblad at de ønsker å komme i kontakt med folk i distriktet som kan ha sett noe til lommemannen de siste årene.

- Vi har ikke så mange observasjoner fra voksne personer. Vi tror heller ikke at mannen gjør seg bemerket på noen spesiell måte. Sedelighetsforbrytere lever gjerne et helt normalt liv. Derfor tror ikke folk flest at denne typen overgripere kan få seg til å gjøre noe slikt, sier Landrø til Oppland Arbeiderblad.

Til tross for at politiet har både DNA, bilde og et godt signalement av lommemannen, har ingen tips ført til pågripelse.

En egen side på internett ber publikum om hjelp til å finne mannen, men jevnlige tips har fortsatt ikke ført fram.

Lommemannen har begått overgrep mot hundre gutter mellom seks og tolv år siden år 2000.

Overgrepene har foregått på forskjellige steder over hele Sør-Norge.

De nærmeste dagene ønsker politiet å finne ut om mannen eventuelt kan  høre hjemme i Valdres, eller har vært der på grunn av arbeid eller som turist.

<B>LOMMEMANNEN:</B> Er rundt 40 år, 170-180 centimeter høy med tynn/normal kroppsbygning. litt hengslete med lut gange. Mørkt hår, store eller utstående ører og markert nese. Bruker ofte hodeplagg.