Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter moren i bordell

Moren til den drepte babyjenta kan være prosituert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Svensk politi leter etter moren til den døde jentebabyen som ble funnet ved stasjonen i Bro søndag i et bordell i Stockholmsområdet. Det skriver den svenske avisen Aftonbladet.

- Ble oppbevart kaldt

Barnet hadde vært dødt i minst to uker da det ble funnet, men politiet tror ikke det døde på funnstedet. Politiets teori er at moren fødte barnet i hemmelighet, og at det deretter ble drept. Enten av moren eller noen i hennes nære omgangskrets.

Politiet mistenker at barnet ble lagt i en fryser før det ble båret ut, opplyser Expressen

Etterlyser mann

Etterforskerne er spesielt interessert i en mann som for to uker siden ble sett i området. Et vitne forklarer at mannen oppførte seg merkelig. Mannen, som hadde en lue på hodet, skal ha sprunget opp og ned en gressbakke ved funnstedet. I hånden hadde han en svart søppelsekk.

Politiet undersøker nå vitneutsagnene og ønsker å komme i kontakt med mannen.

- Vi har gjort innledende kontroller og kommer til å jobbe videre med det vi har, sier kriminalinspektør Sture Olofsson til Aftonbladet. Politiet søker den døde jentas mamma på pleiehjem og psykiatriklinikker i nærområdet, og håper at noen har tips.

- Ettersom det var et fullbåret barn burde noen i omgivelsene ha reagert på at kvinnen har vært høygravid, sier kriminalkommisær Hans Strindlund.

Etter det Aftonbladet erfarer er ett av politiets spor at moren til det døde barnet kan ha tilknytning til en bordelvirksomhet i Stockholmsområdet.

Obduseres i dag

Politiet har innledet full drapsetterforskning, og den lille kroppen er brakt til rettsmedisininstituttet i Solna for obduksjon. Mange spørsmål vil bli besvart ved obduksjon av kroppen, som sannsynligvis skjer i dag. Politiet håper blant annet å få vite sikkert når og hvordan barnet døde. DNA-testing vil også vise om den døde jenta har samme mor som en annen jentebaby som ble funnet i en gangtunnel bare sju kilometer fra Bro, i desember 2002.

Kan ha sammenheng

Politiet kan ikke utelukke at de uvanlige dødsfallene kan knyttes til hverandre.

- Det er såpass ekstremt og uvanlig, sier Hans Strindlund.

Det var søndag morgen at søppelsekken med det døde jentebarnet ble funnet av en kvinne som var ute og luftet hunden. Posen lå da på en gang- og sykkelveg, bare et stenkast fra gangtunnelsen ved togstasjonen i Bro, nordvest for Stockholm.

Tre teorier

Politiet har tre teorier om hva som kan ha skjedd:

- En person kan ha kommet med toget, dumpet kroppen og tatt neste tog.

- En person har kommet med bil og lagt fra seg babyen.

- En person som bor i Bro har kommet gående gjennom gangtunnelen, plassert liket og gått.

BETONG: Det lille jentebarnet ble dumpet i nærheten av en gangtunnel i Bro utenfor Stockholm.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media