Leter etter motiv for skudd mot mann i 40-årene

Skutt i ryggen på parkeringsplass i Lørenskog ved 06-tida.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KURLAND (Dagbladet): Mannen som ble skutt i ryggen i morges på vei ut av eget hus, har det etter forholdene bra. Han skal være utenfor livsfare, opplyser politiadvokat Guro Holm Hansen i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Plassen mellom to garasjeanlegg er i formiddag avsperret av politiet og lensmannen i Lørenskog, som sikrer spor på åstedet.

Mannen i 40-årene ble truffet av et skudd i hofta eller nedre del av ryggen da han var på vei ut i bilen for å dra på jobb i mørket ved 06-tida eller litt seinere i morges.

- Ingen er pågrepet, og vi har ennå ikke fått klarlagt om det kan være noe motiv for skytingen. Foreløpig etterforsker vi saken som en skyteepisode, sier politiadvokat Guro Holm Hansen til Dagbladet.

Verner identiteten Politiet vil foreløpig ikke opplyse mer om skuddofferets identitet enn at det er en mann i 40-åra.

Det var AMK som først ble varslet, og ga beskjed videre til politiet klokka 06.46.  Politiet har foreløpig ikke fått klarlagt om det var mannens familie eller andre som varslet AMK.

Var bevisst Politiet kom til åstedet før ambulansen. Da lå mannen på en åpen plass mellom huset og et garasjeanlegg i et boligfelt på Kurland.

- Han var ved bevissthet da våre folk kom. Han rakk å fortelle at han hadde gått ut av huset mellom klokka 06.00 og 06.15. Han hadde ikke observert noe før han ble truffet av skuddet, sier operasjonsleder Bjørn Jahr i Romerike politidistrikt til Dagbladet.

Politiet regner med å kunne avhøre skuddofferet seinere i dag.

RUNDSPØRRING: I 10-tida startet politiet med spørrerunder i nabolaget. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
RUNDSPØRRING: I 10-tida startet politiet med spørrerunder i nabolaget. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer

Det var andre familiemedlemmer hjemme i huset, men de skal heller ikke ha sett noe.

Ved barnehage Mannen ble skutt rett utenfor en barnehage, som var stengt.

- Vi vet foreløpig ikke hvorfor det gikk en halvtime eller mer før AMK ble varslet, dersom mannens egen tidsobservasjon stemmer, sier politiadvokat Guro Holm Hansen.

Politiet satte i gang en stor aksjon i området med hund og væpnede mannskaper. Aksjonen ble avblåst ved 08.30-tida uten funn som ga noen umiddelbare svar på omstendighetene rundt skytingen.

SIKRER SPOR: En krimtekniker gjør undersøkelser få meter fra der en 40-åring ble skutt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet
SIKRER SPOR: En krimtekniker gjør undersøkelser få meter fra der en 40-åring ble skutt. Foto: Benjamin A. Ward / Dagbladet Vis mer