Leter etter nordmenn

Norske myndigheter klarte ikke i går å få en fullstendig oversikt over hvor mange nordmenn som oppholder seg i jordskjelvområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Utenriksdepartementet kan det være 30- 40 nordmenn i området som Norges ambassader i Mellom-Amerika ikke har klart å få tak i.

- Vi har ingen oversikt over hvor mange nordmenn som til enhver tid befinner seg i Mellom-Amerika. Våre tall er basert på hva venner og slektninger har meldt til oss, sier UDs informasjonssjef Jon Mørland.

I går meldte en klasse fra Sundt folkehøyskole seg. De oppholdt seg i Guatemala. Alle var i fin form. En annen klasse med 13 elever og to lærere er i Nicaragua. Dem fikk UD kontakt med i går.

- Det var fryktelig. Jorda skalv. Jeg hadde store problemer med å holde meg oppreist, sa Asbjørn Lindaker i San Salvador, til NRK. Han skal være eneste fastboende nordmann i El Salvador.

Ambassadør Rolf Berg i Guatemala, mange mil unna, kjente skjelvet godt: - Jeg var ute i hagen. Hele plenen ristet og vinduene i huset klirret. Men det var mer risting enn et skjelv, sier Berg.