Leter etter Norges mest attraktive by

Regjeringen ønsker innspill fra befolkningen for å finne og premiere Norges mest attraktive by eller tettsted.

LETER: Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup vil finne landets mest attraktive by. Foto: Terje Pedersen / NTB
LETER: Kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup vil finne landets mest attraktive by. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert

– Vi trenger levende og attraktive lokalsamfunn over hele landet. For å vise fram de beste eksemplene, vil regjeringen dele ut en pris til Norges mest attraktive by eller tettsted, sier kommunal- og moderniseringsminister Nikolai Astrup (H).

Nå ber han og regjeringen om innspill – og alle kan nominere kandidater på nettsiden attraktiv by.

– Hvis vi skal ta hele landet i bruk, trenger vi sterke småbyer og attraktive lokalsamfunn som kan fungere som kraftsentre i sin region, sier Astrup som håper på mange nominasjoner fra småbyer og tettsteder.

Attraktiv bypris vektlegger bærekraft, nyskaping, god planlegging og samarbeid mellom næringsliv, kommunen og lokalsamfunnet.

– Vi leter etter steder som bidrar til å nå bærekraftmålene ved å satse på bedre miljø og helse for innbyggerne, og trivsel, stolthet og tilhørighet, sier Astrup.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer