Leter etter norsk kunstner

Mannskap fra Røde Kors er på vei inn til det jordskjelvrammede området for å lete etter den norske kunstneren Kiki Prytz Wilhelmsen (45). Hotellet hun skal ha bodd på, er delvis rasert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tekstilkunstneren har ikke gitt lyd fra seg etter katastrofeskjelvet. Prytz Wilhelmsen var på reise i India sammen med tre svenske kvinner.

Telefonforbindelsene i området Gujarat er fremdeles nede etter jordskjelvet fredag. Derfor har mannskaper fra Røde Kors tatt med seg en satelittelefon, og er på vei til den katastroferammede delstaten.

Den svenske ambassaden sender mandag et team for å lete etter de fire venninnene. Hotell Anam i Bhuj har fire etasjer, og to av dem har rast sammen.

- Røde Kors vil forsøke å oppspore vedkommende. De vil sitte på et tog i hele natt. Deretter må de dra på en 12-13 timers biltur før de kommer fram til Bhuj, forteller ministerråd Aud Kolberg ved ambassaden i India til Dagbladet.no i dag.

Vet ikke noe

Den norske ambassaden i India har kontakt med det svenske reisebyrået som Prytz Wilhelmsen og tre svenske kvinner reiste med. Foreløpig vet ingen hva som har skjedd med de fire damene.

- Det er umulig å si. Vi vet at planen deres den 26. januar var å dra til en landsbygd sørover i landet for å se på en tekstilproduksjonsfabrikk. Hvis de sto tidlig opp, kan de dermed ha vært ute av jordskjelvområdet, sier Kolberg.

Kiki Prytz Wilhelmsen er på rundreise på den indiske landsbygda sammen med Birgitta Hultberg (63), Kerstin Askert (46) og Tanja Alyhr (53). Sammen studerer de lokal vevkunst i lokalsamfunn langt fra allfarvei, skriver Aftonbladet.

Den norske ambassaden vet ikke om det befinner seg flere norske statsborgere i katastrofeområdet.

- Vi vet dessverre ikke noe. Nå får vi håpe at Røde Kors-teamet finner fram. Eventuelt at personer melder seg til oss, sier Kolberg.