Leter etter omkomne etter togulykken

Togulykken i London kan være den verste siden 1957. Opp til 80 mennesker kan ha omkommet, og i dag tidlig gjenopptok redningsarbeidere letingen i togvrakene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da redningsarbeiderne la ned arbeidene i går kveld var antallet omkomne oppe i 26. Nå er antallet omkomne oppe i 27, og ennå er ikke alle vognene undersøkt.

Politiet sier nå at dødstallet vil «bli betraktelig høyere» enn de 27 omkomne som hittil er bekreftet.

En av vognene var fullstendig ødelagt av brann, og først i dag tidlig var togvraket sikret. Letingen pågår, og utover dagen vil det vise seg om dødstallet vil stige ytterligere. I går fryktet nemlig politiet at så mange som 60 passasjerer var ombord i vogna da ulykken skjedde.

Det betyr at antallet omkomne i verste fall kan komme over 80. Ifølge politiet er det utenkelig at noen kan ha overlevd inne i vognen.

Raser over sikkerhet

Gårsdagens ulykke var nærmest en reprise av Southall-ulykken for to år siden hvor sju mennesker døde og 150 ble skadd. Nå raser reisende og jernbanefolk over den dårlige sikkerheten.

- Jeg er 99 prosent sikker på at dette var en nøyaktig reprise av Southall-ulykken, med et tog som krysser sporene og et annet som kjører inn i det, sier Chris Jackson viseredaktør av jernabentidsskriftet Railway Gazette International til The Mirror.

Årsaken uklar

De jernbaneansattes forening har flere ganger klaget over den dårlige sikkerheten, og særlig signalene på ulykkesstrekningen.

Etterforskerne har foreløpig ikke kommentert om hva åraken til ulykken kan være. Men ifølge britiske aviser går etterforskerne etter to spor, menneskelig feil og teknisk svikt i signalanlegget.

Det britiske jernbanesystemet ble privatisert under statsminister Margaret Thatcher, og etter det har det skjedd flere alvorlige ulykker.

LETER ETTER LEVENDE: Togvognene ligger fortsatt vridd og veltet på sporet etter togulykken ved Paddington i går.