Leter etter overlevende i ruinene

Dødstallene stiger etter jordskjelvet i Peru.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Redningsarbeidere i Peru jobber hardt for å finne overlevende etter det kraftige jordskjelvet som rammet sør for hovedstaden Lima natt til torsdag norsk tid. Ødelagte veier og mye vrakmateriale gjør redningsarbeidet vanskelig.

Den panamerikanske motorveien er en av veiene som er vanskelig å kjøre på, og redningsmannskapene brukte lang tid på å komme seg til byene Ica og Pisco.

– Det tok sju og en halv time å gjøre det som vanligvis er gjort på to timer, på grunn av en ødelagt vei. Informasjonen vi har fra felten så langt, er at ødeleggelsene er store, forteller Giorgio Ferrario i Røde Kors til CNN.

President Alan Garcia har erklært unntakstilstand i provinsen Ica, som er hardest rammet etter skjelvet.

Det offisielle dødstallet er nå oppe i 355, mens myndighetene nå opplyser at så mange som 1500 kan være skadd etter jordskjelvet. Røde Kors forventer at dødstallene stiger.

 Ifølge lederen for landets brannmannskaper, Roberto Ocno, mistet minst 500 mennesker livet i det massive jordskjelvet i Peru, melder NTB.

– 60-70 prosent av byen utslettet

Det kraftige jordskjelvet varte i nærmere to minutter, og er blitt justert opp til styrke 8 på Richters skala av jordskjelvinstituttet US Geological Survey i dag. Det har også vært flere etterskjelv med styrke opp mot 6 på Richters skala.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer