Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter sæd- flekker i teppet

Jakter DNA-bevis mot IMF-sjef Strauss-Kahn etter det angivelige voldtektsforsøket.

SITTER FENGSLET: Sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, på vei inn til retten i New York på mandag. IMF-sjefen risikerer opptil 25 i fengsel etter at han angivelig skal ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotell i byen. Foto: AP Photo/Julio Cortez/SCANPIX
SITTER FENGSLET: Sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn, på vei inn til retten i New York på mandag. IMF-sjefen risikerer opptil 25 i fengsel etter at han angivelig skal ha forsøkt å voldta en stuepike på et hotell i byen. Foto: AP Photo/Julio Cortez/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I et forsøk på å finne DNA-bevis, har politiet i New York fjernet et stykke teppe fra hotellrommet hvor Dominique Strauss-Kahn (62), sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF), skal ha forsøkt å voldta en stuepike (32), melder nyhetsbyrået AP.

Leter etter sæd Etterforskere tror teppet inneholder sæd fra Strauss-Kahn som stuepiken spyttet ut «etter en episode med tvungen oralsex», sier en anonym kilde.

Kilden legger til at det vil være et stykke avgjørende bevis mot IMF-sjefen som for øyeblikket sitter i varetekt, siktet for en kriminell seksuell handling, voldtektsforsøk og frihetsberøvelse. Han risikerer opptil 25 år i fengsel.

Etterforskerne finkjemmer også det eksklusive rommet 2806 i toppetasjen på Sofitel Hotel for å finne andre former for DNA-rester som kan knytte Strauss-Kahn til anklagene. Også stuepikens nøkkelkort blir sjekket, for å avgjøre når hun entret rommet og hvor lenge hun ble der.

DNA-analysene har fått topprioritet, men det kan fortsatt ta flere dager før resultatene er klare, sier en kilde til AP. Kommissær Raymond Kelley ved New York-politiet ønsker å kommentere eller bekrefte opplysningene i denne saken.

- Troverdige anklager Kelley sier imidlertid at detektivene som er satt på saken anser anklagene for å være troverdige.

- Dette er alt de gjør: De etterforsker denne typen saker. Troverdigheten til en anklage er en faktor i slike hendelser, og en av tingene de er trent til å se på sier Kelley.

Mandag ble Dominique Strauss-Kahn nektet løslatelse mot kausjon, og måtte bytte ut luksusliv på dyre suiter og i millionhusene i Washington og Paris med fengselsøya Rikers Island.

Tatt på flyet Dominique Strauss-Kahn, som både er toppsjef i Det internasjonale valutafondet (IMF) og kandidat for sosialistpartiet i det franske presidentvalget neste år, ble pågrepet av politiet i New York 14. mai.

62-åringen satt på et Air France-fly som skulle ta av fra JFK-flyplassen, da sivilkledd politi gikk om bord, og pågrep ham bare minutter før avgangen til Paris.

ÅSTEDET:  Rom 2806 på fasjonable Sofitiel Hotel i New York. Foto: AFP PHOTO / Jewel Samad / SCANPIX
ÅSTEDET: Rom 2806 på fasjonable Sofitiel Hotel i New York. Foto: AFP PHOTO / Jewel Samad / SCANPIX Vis mer

Ifølge polititalsmann Paul Browne har den kvinnelige stuepiken fortalt etterforskerne i saken at da hun, uvitende om at 62-åringen ennå var der, kom for å rengjøre rommet i 13-tida, skal mannen helt naken ha kommet ut fra badet og overfalt henne.

- Hun har fortalt at han kom naken ut av badet, løp mot henne og trakk henne inn på et soverom, sier Browne ifølge Reuters.

Strauss-Khan skal deretter ha forsøkt å tvinge stuepiken til å utføre oralsex på ham. Hun klarte til slutt å rive seg løs, løpe ut og varsle en kollega som ringte alarmsentralen 911.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media