Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter savnede inne i utbombet departement

Flere omkomne etter bombeangrep mot Regjeringskvartalet.

BOMBEANGREP: Olje- og energidepartements bygning er rasert etter bomba. Foto: FREDRIK NAUMANN
BOMBEANGREP: Olje- og energidepartements bygning er rasert etter bomba. Foto: FREDRIK NAUMANN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I 17.30-tida leter redningsmannskaper fremdeles etter skadde inne i Olje- og energidepartementets bygning, som ble kraftig rasert av bomba som gikk av i 15.20-tida.

- Ambulanse- og branntjenesten søker for øyeblikket etter flere skadde. Vi har foreløpig ikke tall på hvor mange som er i bygningen, sier Oslo-politiets innsatsleder Thor Langli til Dagbladet.

Flere personer er bekreftet omkommet, og et ukjent antall skadd. En rekke bygninger i og rundt Regjeringskvartalet har fått vinduene og deler av fasaden blåst inn av bomba, som etter alt å dømme var plassert i en stor bil som like før eksplosjonen kjørte opp til Regjeringskvartalet på baksida, i Grubbegata.

Mange i og utenfor bygningene ble skadd - mesteparten av flygende glass og metallbiter som ble slynget gjennom lufta av den svært kraftige eksplosjonen, som kunne høres milevis unna.