Leter etter savnede Monica (26) på ferieøy

- Hadde tilbud om jobb der. Mannen på bildet har meldt seg.

 HAR MELDT SEG:  Mannen som sitter ved siden av savnede Monica Barstad på dette bildet på en kafe på ferieøya Santorini i månedsskiftet mai/juni, har nå tatt kontakt med den norske flyvertinnens familie. Foto: Privat.
HAR MELDT SEG: Mannen som sitter ved siden av savnede Monica Barstad på dette bildet på en kafe på ferieøya Santorini i månedsskiftet mai/juni, har nå tatt kontakt med den norske flyvertinnens familie. Foto: Privat.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ATEN/OSLO (Dagbladet): Foreldrene til den savnede flyvertinnen Monica Barstad (26) håper at datteren kan være i live selv om det ikke er noen nye, sikre spor etter at hun ble observert på flyplassen i Aten sist fredag og sendte en sms til faren samme kveld.

Faren, som har vært i den greske hovedstaden siden søndag, har nå reist til ferieøya Santorini for å sjekke spor etter datteren der.

I går kveld og i natt fikk også familien kontakt med mannen på bildet, som 26-åringen la på på sin egen Facebook-side fire dager før hun ble meldt savnet.

Traff mann På bildet sitter hun ved et kafebord sammen med mannen, som hun traff på Santorine i månedsskiftet mai/juni da hun var et par dager på øyas før en skulle treffe en norsk venninne på Kreta.

- Det er klart at Monica ikke hadde penger på kortet til å betale flyturen som var bestilt hjem fredag morgen. Faren har fått vite at Monica  har forhørt seg på flyplassen seinere fredag om fly til Santorini, sier moren Anne Karin Barstad Egeland til Dagbladet.

Santorini ligger mindre enn en times flytur fra Aten, og det går også hyppig båter dit.

Tilbudt restaurantjobb - Monica har fortalt både til mannen på bildet og til venner at hun ble tilbudt jobb på en restaurant på Red Beach på Santorini. Nå er faren der for å se om han kan finne henne eller få nye opplysninger, sier Anne Karin Barstad Egeland til Dagbladet.

Familien har ennå ikke fått vite fra greske mobilnett-leverandører hvor Monica Barstads telefon var da den siste meldingen ble sendt fredag kveld.

Traff venninne på Kreta Det var 26. mai Monica Barstad sammen en flyvertinnekollega i Norwegian dro på spontan ferietur til Aten.

Kollegaen og venninnen dro hjem til Stavanger 30. mai.

Monica skulle bli i Hellas en ukes tid til før hun skulle delta i Nordsjørittet på sykkel i Egersund lørdag 8. juni.

- Da jeg dro hjem, skulle hun treffe en annen norsk venninne på Kreta. Men hun skulle ikke komme dit før et par dager seinere, og Monica planla å stikke innom Santorini på vein til Kreta, sier kollegaen til Dagbladet.

Hun fikk en sms fra Monica sist fredag 7. juni klokka 11.32 norsk tid (12.32 gresk tid) med beskjed om at hun ville ta kontakt snart.

- Som vanlig Monica Barstads bror Runar Egeland sier til Dagbladet i formiddag at familien nå har vært i kontakt med venninnen hun skulle treffe på Kreta.

- De møttes som avtalt på Kreta, og alt virket som normalt, ifølge det venninnen har fortalt oss, sier broren Runar Egeland til Dagbladet.