Leter etter savnede nordmenn i ørkenen

Ikke noe bekreftet nytt om nordmennene, ifølge Statoil.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO: (Dagbladet): Statoil melder i en pressemelding at det pågår et omfattende lete- og søkearbeid etter savnede personer etter gisselaksjonen ved gassanlegget In Amenas i Algerie.

Fem nordmenn er fortsatt savnet etter at den militære aksjonen ble avsluttet i går.

- Det gjennomføres et omfattende lete- og søkearbeid. Arbeidet har pågått gjennom hele natten og fortsetter med uforminsket styrke etter Statoil-ansatte og andre, skriver Statoil i pressemeldingen lagt ut klokka 14.00 i dag.

Leteaksjon Statoil har ikke fått noe ny informasjon om nordmennene.

- Letearbeidet ledes av algeriske myndigheter, med støtte fra internasjonale aktører, også norske, skriver Statoil.

- Statoil bruker alle kanaler for å få sikker informasjon om de fem som ikke er gjort rede for. Dette inkluderer assistanse til norske myndigheter og politi, samarbeid med algeriske myndigheter inkludert oljeselskapet Sonatrach, BP og derigjennom britiske myndigheter, våre partnere International SOS og andre aktører som er involvert, skriver Statoil.

Leter i ørkenen Statoil har personell i beredskapsorganisasjonen i byen Hassi Messaoud og er involvert i evakueringsaktiviteter, inkludert logistikk og flytransport. Vi har fortsatt kapasitet på plass for å transportere personer ut av Algerie.

- Inne i det store In Amenas-anlegget har det vært gjennomført innledende søk og det vil gjennom dagen bli gjennomført grundigere søk. I tillegg søkes det i et større omkringliggende ørkenområde. Det letes også på sykehus og andre helseinstitusjoner i Alger, i In Amenas og andre tettsteder der det kan tenkes at personer kan være fraktet til.

Videre i pressemeldingen heter det:

Statoil har ikke bekreftet informasjon om antall omkomne ved In Amenas eller hvorvidt det er norske statsborgere blant de omkomne.

De to siste personene som har kommet til rette er nå ankommet Bergen. Den ene ankom Flesland i natt, mens den andre ankom i dag tidlig. 12 av de 17 Statoil-ansatte som var på In Amenas da angrepet startet, er i sikkerhet.

De tre algeriske Statoil-ansatte som var på In Amenas er nå med sine familier og Statoil har jevnlig oppfølging av dem sammen med medisinsk personell.

ENORMT LETEOMRÅDE: Gassanlegget In Amenas er omringet av ørken og det letes nå etter gisler som kan ha rømt ut i ørkenen. Foto: REUTERS / Astrium / NTB scanpix
ENORMT LETEOMRÅDE: Gassanlegget In Amenas er omringet av ørken og det letes nå etter gisler som kan ha rømt ut i ørkenen. Foto: REUTERS / Astrium / NTB scanpix Vis mer