Leter etter savnet 19-åring

Store styrker leter etter en 19 år gammel jente som har vært savnet fra Solavågen siden natt til søndag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Jenta hadde vært på en sammenkomst i Ålesund lørdag kveld, men i løpet av natta bestemte hun seg for at hun ville hjem til Ørsta, der hun kommer fra. Hun tok drosje fra Røysegata til ferjeterminalen ved Solavågen i Sula kommune.

Etter det finnes det ingen sikre observasjoner av 19-åringen.

- Drosjesjåføren slapp henne av klokka 04.52, mens den første ferja gikk klokka 0735. Det er mulig hun ikke var klar over at nattferjene er innstilt på søndager, sier politioverbetjent Kåre Hanken ved Sunnmøre politidistrikt til Dagbladet.no.

Ved å gjennomgå billettsystemet til ferja, har politiet kartlagt at det var to biler om bord da den la fra kai. I den ene bilen var det en passasjer, men det er fortsatt uklart om dette kan dreie seg om den 19 år gamle jenta.

- Det er ikke sikkert bilførerne har hørt at jenta er savnet. Vi har ingen indikasjoner på at det er skjedd noe kriminelt, men vi ber dem melde seg så snart som mulig, sier Hanken til Dagbladet.no.

Ferjemannskapet skal ikke ha sett noen som passer til jentas beskrivelse. Både politiet og store styrker fra Røde Kors leter etter jenta i et begrenset område ved ferjekaia. Det er tatt i bruk helikopter og båt i leteaksjonen, som begynte ved 15.30-tida i dag. Politiet vurderer også å bruke hunder i søket.

LETER: Både politi og Røde Kors leter etter den savnede jenta.