Leter etter savnet kvinne (26) i tjern i Bø

Spor etter bil. Ekskjæresten (45) og baby tatt 600 kilometer unna i natt. Politiet i Telemark orienterer kl. 13.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BØ/OSLO (Dagbladet): Politiet i Telemark har bedt Sivilforsvaret og Røde Kors om hjelp til å lete etter en savnet person i et tjern i nærheten av der en 26 år gammel russisk kvinne og henens baby ble bortført i Bø i Telemark  søndag formiddag, melder Varden.

Uvdalstjønna ligger i nærheten av boligen til den 45 år gamle svenske statsborgeren som er pågrepet og siktet for bortføring.

Ifølge ta.no er det tydelige merker etter en bil som har forlatt vankannten i stor fart i et område av tjernet som er sperret av.  Hundepatrulje og dykkere er på plass.

En av politiets teorier er at den 26 år gamle russiske kvinnen som ble bortført fra Bø i Telemark søndag formiddag sammen med sin 11 måneder gamle baby, kan være dumpet ut av ekskjærestens bil  i løpet av den snaut 40 kilometer lange strekningen mellom Bø og Notodden.

Ekskjæresten - en 45 år gammel svensk statsborger bosatt i Bø - ble pågrepet med babyen i bilen  i Växsjö i Sverige like etter klokka 03 i natt. Da hadde 45-åringen kjørt om lag 600 kilometer.

- Politiets første prioritet er å finne den 26 år gamle kvinnen. Babyen er i god behold og er tatt hånd om, og mannen er foreløpig siktet for bortføring, opplyser fungerende politiinspektør Kristin Bjelkemyr-Østvang i Telemark politidsitrikt til Dagbladet.

Politiet skriver i en pressemelding at de frykter det kan ha tilstøtt kvinnen noe.

Kvinnen var ikke funnet ved 12-tiden.

Ringte 112 Telemark politidistrikt har fått hjelp av to taktiske etterforskere fra Kripos, og kommer med flere opplysninger om bortføringen og forsvinningen på en pressekonferanse i Bø klokka 13.

Dagbladet er på pressekonferanse.

Klokka var 10.00 søndag formiddag da kvinnen ringte politiets nødnummer 112 om at hun var i en tvangssituasjon.

Grå Citroen C5 Samtalen ble brutt, og politiet har fått vitneebskrivelser på at kvinnen, barnet og mannen ble sett i fart i hans sølvgrå Citroen C5 stasjonsvogn 2003-modell med kjennetegn KT 64664.

Etter det Dagbladet vet harn det kommet vitneutsagn om at de tre er sett i bilen like etter klokka 10 søndag i tilknytning til mannens bolig utenfor Bø Sentrum.

Felles barn Den savnede 26 år gamle kvinne  har adresse i Drammen.

- Om bakgrunnen for at kvinnen var i Bø kan jeg bare bekreftet at den 11 måneder gamle babyen er deres felles barn, fungerende politiinspektør Kristin Bjelkemyr-Østvang.

- Vet ikke hvor hun er Vakthavende Alexander Gustafsson hos Växsjö-politiet i Småland sier til expressen.se at det foreløpig har vært lite å hente i avhøreen av den 45 år gamle mannen.

- Barnet har det bra og er i god behold hos sosialmyndighetene. Men vi vet ikke hvor kvinnen er, sier Gustafsson.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer