Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter savnet kvinne (26) i tjern i Bø

Spor etter bil. Ekskjæresten (45) og baby tatt 600 kilometer unna i natt. Politiet i Telemark orienterer kl. 13.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BØ/OSLO (Dagbladet): Politiet i Telemark har bedt Sivilforsvaret og Røde Kors om hjelp til å lete etter en savnet person i et tjern i nærheten av der en 26 år gammel russisk kvinne og henens baby ble bortført i Bø i Telemark  søndag formiddag, melder Varden.

Uvdalstjønna ligger i nærheten av boligen til den 45 år gamle svenske statsborgeren som er pågrepet og siktet for bortføring.

Ifølge ta.no er det tydelige merker etter en bil som har forlatt vankannten i stor fart i et område av tjernet som er sperret av.  Hundepatrulje og dykkere er på plass.

En av politiets teorier er at den 26 år gamle russiske kvinnen som ble bortført fra Bø i Telemark søndag formiddag sammen med sin 11 måneder gamle baby, kan være dumpet ut av ekskjærestens bil  i løpet av den snaut 40 kilometer lange strekningen mellom Bø og Notodden.

Ekskjæresten - en 45 år gammel svensk statsborger bosatt i Bø - ble pågrepet med babyen i bilen  i Växsjö i Sverige like etter klokka 03 i natt. Da hadde 45-åringen kjørt om lag 600 kilometer.

- Politiets første prioritet er å finne den 26 år gamle kvinnen. Babyen er i god behold og er tatt hånd om, og mannen er foreløpig siktet for bortføring, opplyser fungerende politiinspektør Kristin Bjelkemyr-Østvang i Telemark politidsitrikt til Dagbladet.

Politiet skriver i en pressemelding at de frykter det kan ha tilstøtt kvinnen noe.

Kvinnen var ikke funnet ved 12-tiden.

Ringte 112 Telemark politidistrikt har fått hjelp av to taktiske etterforskere fra Kripos, og kommer med flere opplysninger om bortføringen og forsvinningen på en pressekonferanse i Bø klokka 13.

Dagbladet er på pressekonferanse.

Klokka var 10.00 søndag formiddag da kvinnen ringte politiets nødnummer 112 om at hun var i en tvangssituasjon.

Grå Citroen C5 Samtalen ble brutt, og politiet har fått vitneebskrivelser på at kvinnen, barnet og mannen ble sett i fart i hans sølvgrå Citroen C5 stasjonsvogn 2003-modell med kjennetegn KT 64664.

Etter det Dagbladet vet harn det kommet vitneutsagn om at de tre er sett i bilen like etter klokka 10 søndag i tilknytning til mannens bolig utenfor Bø Sentrum.

Felles barn Den savnede 26 år gamle kvinne  har adresse i Drammen.

- Om bakgrunnen for at kvinnen var i Bø kan jeg bare bekreftet at den 11 måneder gamle babyen er deres felles barn, fungerende politiinspektør Kristin Bjelkemyr-Østvang.

- Vet ikke hvor hun er Vakthavende Alexander Gustafsson hos Växsjö-politiet i Småland sier til expressen.se at det foreløpig har vært lite å hente i avhøreen av den 45 år gamle mannen.

- Barnet har det bra og er i god behold hos sosialmyndighetene. Men vi vet ikke hvor kvinnen er, sier Gustafsson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media