Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter seriemorders mulige niende offer

Frykten sprer seg på Long Island.

DRAPSALARM: Politiet har slått full alarm. De tror en seriemorder har drept minst åtte personer og dumpet dem på et avsidesliggende sted på Long Island. Letemannskaper søkte i dag gjennom området. De mistenker at også et niende offer for drapsmannen befinner seg her ved Gilgo Beach. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
DRAPSALARM: Politiet har slått full alarm. De tror en seriemorder har drept minst åtte personer og dumpet dem på et avsidesliggende sted på Long Island. Letemannskaper søkte i dag gjennom området. De mistenker at også et niende offer for drapsmannen befinner seg her ved Gilgo Beach. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NEW YORK (Dagbladet): Til sammen har politiet i løpet av få måneder funnet åtte lik innenfor en radius på en drøy mil.

Gjennom hele dagen i dag, har store mannskaper fra Suffolk County Police trålet gjennom det avsidesliggende området av Long Island nord for New York.

Seriemorderalarmen gikk da politiet letet etter savnede Shannen Gilbert (24) i desember i fjor.I søket fant de i stedet likene av fire andre kvinnelige prostituerte  i samme område ved en motorvei ved stranda Gilgo i Suffolk. I forrige uke fant politiet enda et lik i området, og i går ble ytterligere tre lik avdekket.

- Niende offer Politiet tror at en seriemorder har dumpet flere lik i området. De frykter at prostituerte Shannen Gilbert (24) fra New Jersey som forsvant i mai i fjor er ett av ofrene.

Men politiet i Suffolk bekrefter i kveld at ingen av de åtte de hittil har funnet, er liket av Gilbert.

- Av alle likene, trodde vi én av dem måtte være henne. Politietterforskeren som fortalte oss det, var også sjokkert, sier Gilberts søster, Sherre, til New York Post.

De fire likene som ble funnet i desember, er identifisert som unge kvinnelige prostituerte. Alle hadde annonsert sine tjenester på nettstedet Craigslist. Tekniske undersøkelser utelukker nå at Gilbert er en av de ytterligere fire som er funnet de siste dagene.

Politiets teori i kveld er at Gilbert kan være det niende offeret til en seriemorder som ryster Long Island.

Leter videre - Letingen vil fortsette i morgen, sier politiet i en pressemelding.

Gjennom hele dagen har de brukt hunder til å gjennomsøke det utilgjengelige skogområdet langs Gilgo Beach og Oak Beach i tåke, regn og vind. Søket er blitt utvidet i løpet av dagen.

Samtidig har andre etterforskere jobbet med å utarbeide en profil på den antatte seriemorderen som de mistenker at jakter på og dreper prostituerte, melder ABC News.

FORVOKST: Tett vegetasjon gjør letingen vanskelig. Foto:  EPA/ANDREW GOMBERT
FORVOKST: Tett vegetasjon gjør letingen vanskelig. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer

Foreløpig ser politiet svært tilbakeholdne med opplysninger om etterforskningen, men etter all sannsynlighet har politiet tatt i bruk omfattende politidatabaser for å finne noen som kan passe profilen de er i ferd med å utvikle.

- Vanlig mann - Mengden lik på ett sted forteller meg at drapsmannen er veldig kjent med dette området. Han vokste opp der, arbeider der, bor der eller har en grunn til å besøke området. Han føler seg trygg på at han kan stoppe der minst åtte ganger og dra et kvinnelik gjennom sjøgresset uten å bekymre seg for å bli tatt, sier ABC News' krimekspert og tidligere FBI-agent, Brad Garrett.

Han påpeker også at seriemordere statistisk sett pleier å være hvite menn mellom 20 og 40 år som ofte er blitt misbrukt som barn, men som sjelden har et kriminelt rulleblad.

- Det er sannsynlig at drapsmannen lever et vanlig liv. Han kan være gift og fungere godt i samfunnet, sier Garrett.

Frykter flere drap Politiet vil fortsette letingen etter Gilbert. Samtidig frykter de at seriemorderen skal slå til igjen.

Gilbert ble sist sett i live 1. mai. Hun hadde da avtalt via Craigslist å møte en kunde. Politiet har tidligere opplyst at de ikke anser denne kunden som mistenkt i saken.

HUNDEHJELP: Hunder blir brukt i letingen etter flere lik. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT
HUNDEHJELP: Hunder blir brukt i letingen etter flere lik. Foto: EPA/ANDREW GOMBERT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media