Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter Sigrid (16) på Nesodden, Bygdøy, Fornebu, Skullerud, Nittedal, Mortensrud og Holmlia

Leter nå også på «ulogiske steder» etter Sigrid (16). Samtidig etterlyses hun internasjonalt.

STARTET NYE SØK: Mange mennenker hadde møtt opp for å lete etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Jo Straube / Dagbladet
STARTET NYE SØK: Mange mennenker hadde møtt opp for å lete etter den savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): Store mannskaper leter fortvilt etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne, som forsvant fra Østensjø i Oslo i går.

På samlingen for frivillige på Østensjø skole i kveld møtte det opp rundt 500 frivillige, som nå deltar i søket.

Ifølge Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige, er de nå spredt ut mot Bogstad, Nesodden, Bygdøy, Fornebu, Skullerud, Nittedal, Mortensrud, Holmlia og en gjeng startet fra Rustad og skal gå mot Sjøli.

- Familien er imponert over innsatsviljen til de som deltar i letingen. Det letes over et stort området, og familien er involvert og blir informert fortløpende om letearbeidet, sier Eriksen til Dagbladet.

En av de som følger leteaksjonen tett er Sigrids onkel, Roy Schjetne. Hans sønn Fredrik ble drept på Utøya i fjor.

- Flere grupper Eriksen forteller at det ikke er planlagt flere store møter for letemannskapene i kveld, men at de også skal sende ut grupper klokka 22.

- Vi prøver å tenke og gjette hvor det er lurt å lete for å finne spor. Vi vet ingenting nå, det er det som er så fortvilende, sier Eriksen.

- Hvis vi ikke finner noe i kveld, så fortsetter vi i morgen. Vi leter til vi finner henne, sier Eriksen.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB Scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

Politiet bekrefter at leteområdene utvides. Det skjer samtidig som 16-åringen etterlyses internasjonalt.

- Vi holder på med å utvide søksområdet noe. Nå søker vi også utenfor områder som ville vært naturlig for en person å ta med seg jenta til, sier politiets innsatsleder Lasse Alver, som leder arbeidet fra Skulerudstua, til Dagbladet.

Etterlyst internasjonalt Politiet har også valgt å sende ut en internasjonal etterlysning via Interpol, 40 timer etter at hun forsvant natt til søndag.

- Vi etterlyser henne internasjonalt nå for å være i forkant i etterforskningen. Ikke fordi vi har som hovedteori at hun er bortført, sier politiinspektør Hanne Kristin Rohde i Oslo politidistrikt til Aftenposten mandag kveld. 16-åringen ble meldt savnet klokken 00.30 natt til søndag, da hun ikke kom hjem som avtalt etter å ha vært hos en venninne.

Det siste livstegnet fra henne var en SMS, sendt kl. 00.15.

Sigrids mobiltelefon, sko og sokker ble funnet innenfor gjerdet til Østensjø Kanvas-barnehage i Dalbakkveien 75. Stedet ligger bare rundt 300 meter fra jentas bolig.

Politiet har ikke funnet biologiske spor.

- Utfordrende Politihelikopteret har søkt i hele dag.

- Helikopteret kommer til å søke så lenge de kan, men når det blir mørkt, så blir det vanskeligere leteforhold og nytteverdien av helikopteret blir mindre.

-  Området er utfordrende og det er kupert terreng. Søket fortsetter antakeligvis i morgen. Vi søker først i områder som er logiske, deretter i områder som er mindre logiske. Så kommer man til et punkt der man må avslutte søket, sier innsatsleder Alver.

- De skal gå finsøk et stykke innover i området.

Finsøk vil si at letemannskapene skal gå i svært tett rekke/manngard.

Ved 18-tiden sier han at det ikke er gjort noen funn av interesse.

- Det står rundt 100 personer her. En ny gjeng med frivillige går inn i søk nå. De får brief av politiet om hvilke områder vi ønsker at de skal søke i, sier Alver.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media