Leter etter spor i søpla

Politet klarte ikke å få fengslet en sexredaktør med tilknytning til kvinnen som er siktet for menneskehandel, men leter etter bevis på dynga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ble en norsk kvinne på 30 år varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud. Politiet mener at denne kvinnen er en av hovedpersonene i en organisasjon som kynisk skal ha utnyttet en rekke ungarske kvinner. Tre personer er siktet for menneskehandel. I går ønsket politiet også å fengsle en nettredaktør på grunn av annonsene på et nettsted. Mannen er siktet etter hallikparagrafen.

Dypdykk i søpla

- Vi mener denne personen har fremmet prostitusjonen ved å annonsere tjenestene på nettet og på den måten skaffet de ungarske jentene kunder, sier aktor Jørn M. Jacobsen.

Mannen som ble pågrepet onsdag, driver et nettsted der lettkledde kvinner tilbyr massasjetjenester. Ifølge hans egen forklaring, har han til enhver tid annonser for 120 jenter som tilbyr massasje og escorteservice. Politiet mener at annonsene i realiteten fremmer prostitusjon, og at mannen burde ha forstått dette. Politiet har under etterforskningen avlyttet telefonen til en av de hovedsiktede i saken. Denne personen skal ha hatt tett kontakt med nettredaktøren. Sentralt i saken står to datamaskiner som mannen skal ha oppbevart i et kontorlokale på Torshov i Oslo. Da politiet ransaket kontorlokalet, sto bare skjermene igjen.

Ifølge politikilder skal mannen ha forklart at han har kastet harddiskene til datamaskinene rett før politiet slo til mot lokalet. Mannen forklarer dette med at datamaskinene var ødelagt. Politiet fester ikke lit til forklaringen, og ønsker nå å undersøke to søppeldunker for å kontrollere opplysningene. Det kan bli vanskelig. Borettslagslederen i den aktuelle bygården opplyser til Dagbladet at reinholdsverket har hentet søppeldunkene der mannen oppgir at han kastet maskinene. Men borettslagslederen bekrefter at det ble kastet datamaskiner i det aktuelle tidsrommet.

- Riktig avgjørelse

Aktor Jørn M. Jacobsen påkjærte tingrettens kjennelse på stedet. Dermed må nettredaktøren forbli varetektsfengslet. Dersom politiet ikke får medhold i lagmannsretten, kan mannen spasere ut i frihet igjen på tirsdag. Politiet mener at mannen kan fjerne viktige bevis dersom han blir løslatt.

Forsvarer Tor Erling Staff mener avgjørelsen fra Oslo tingrett er helt riktig.

- Min klient har ikke gjort noe ulovlig. Rettslig sett er disse annonsene like de som står i dagspressen, sier Staff.

Mannen skal ha forklart til politiet at han i løpet av et år omsetter for over en million kroner. Inntektene går rett inn i hans enkeltmannsforetak, som er lovlig registrert i Brønnøysundregistrene. Selskapet skal ha to ansatte, men nettredaktøren nekter å oppgi de ansattes identitet til politiet.