Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter etter svar på mystisk massedød

Hundrevis av delfiner funnet døde på en strand på Kapp Verde.

MASSEDØD: Godt og vel 200 delfiner ble funnet skylt opp på ei strand på Kapp Verde utenfor Afrikas vestkyst. Reporter: Per Ervland. Video: Elton Neves via AP Vis mer

Bildene er hjerteskjærende:

Omtrent 200 melonhodedelfiner ble skylt opp på stranda i Kapp Verde denne uka. Rundt 130 av dem er døde, skriver CBS News.

Årsaken er et mysterium.

Derfor jobber forskerene nå på spreng med å finne ut hva som har forårsaket delfinenes massedød.

REDNINGSAKSJON: Flere bidro i arbeidet med å prøve å redde delfinene. Foto: Elton Neves via AP
REDNINGSAKSJON: Flere bidro i arbeidet med å prøve å redde delfinene. Foto: Elton Neves via AP Vis mer

Mislykkede redningsforsøk

Det er samlet inn prøver fra rundt 50 delfiner, som eksperter nå analyserer for å prøve å finne ut hva som har skjedd. I tillegg er fire dyr brakt med til hovedkvarterene til BIOS, en lokal miljøvernorganisasjon på Kapp Verde, opplyser de på Facebook.

I tillegg reiser en gruppe spanske forskere til stedet for å bistå.

Lokalbefolkningen, i tillegg til blant annet politi og brannvesen, jobbet intenst med å prøve å få de delfinene som fortsatt levde, tilbake i havet. I de fleste tilfellene var forsøket mislykket, og dyrene svømte tilbake på land.

Gravemaskiner begravde derfor hele 136 delfiner på Kapp Verde tidligere denne uka, ifølge The Independent.

Lignende hendelser

Det er imidlertid ikke slik at dette er et engangstilfelle. Liknende hendelser har skjedd flere steder i verden den siste tida:

Ifølge magasinet Time har hele 300 døde delfiner skylt i land langs Gulfkysten i USA siden februar. Det er tre ganger mer enn hva som er normalt, skriver magasinet.

Også her leter forskerne etter mulige grunner: Både oljesøl og forurensning kan være blant årsakene. Men forskerne utelukker heller ikke at uvanlige mengder snø og regn - som minsker saltinnholdet i vannet - kan ha vært en av grunnene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media