Flystyrt i Sverige:

Leter etter svar

Natt til mandag var det aktivitet på Storsandskär utenfor Umeå, hvor et småfly styrtet søndag. Politiet opplyser at havarikommisjonen har ankommet ulykkesstedet.

FLYSTYRT: 9 personer omkom da et småfly styrtet på øya Storsankär utenfor Umeå. Natt til mandag jobbet politiet på øya. Video. Emilie Rydning Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

UMEÅ (Dagbladet): Søndag ettermiddag omkom ni personer da et småfly styrtet på øya Storsandskär utenfor Umeå i Sverige. Da Dagbladet var på stedet natt til mandag, forlot politibetjenter øya i en båt.

Det var ved 01-tida natt til mandag at Dagbladet observerte en båt med flere politibetjenter, samt andre personer. Dagbladet har ikke fått bekreftet hvilke andre personer som var med politiet, men får opplyst at flyhavarikommisjonen har ankommet ulykkesstedet for å foreta undersøkelser.

Havarikommisjonen i gang

Området var sperret med politibånd, og personene som ankom fastlandet forlot området med bil like etter.

- Politiet holder vakt ved øya ettersom den er avsperret i forbindelse med etterforskning av flyulykken, opplyser Sofie Odnes i politiet overfor Dagbladet.

Odnes forteller at flyhavarikommisjonen har ankommet Umeå for å undersøke ulykkesstedet.

- Jeg vet at havarikommisjonen undersøker området, og at politipatruljer holder vakt slik at personer overholder politiavsperringene. Slik jeg har forstått det, kommer havarikommisjonen ikke til å arbeide utover natta, men kommer tilbake mandag morgen slik at de kan arbeide i dagslys, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer