Leter etter to måneder gamle spor

SKIEN/OSLO: Dykkere og kriminalteknikere leter i ettermiddag etter spor på et avsidesliggende område langs Skienselva. Politiet tror Gry Hosein kan ha blitt dumpet i elva her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Området søkene gjøres i heter Lensmannsdalen, og ligger på vestsiden av Skienselva mellom Skien og Porsgrunn. Gamal Hosein har selv forklart i politiavhør at han kjørte til Porsgrunn på østsiden av elva natta Gry forsvant, og at han kjørte på samme side tilbake.

- Grunnen til at vi har satt i gang søk i dette området, er at vi har fått noen interessante tips. De er kommet inn etter at Gry Hosein ble funnet Posrgrunn, sier politiadvokat Jon Borgen til Dagbladet.no.

Han ønsker på nåværende tidspunkt ikke å gå inn på hva slags tips det er snakk om, bortsett fra at det dreier seg om observasjoner. Borgen var i ettermiddag selv på befaring på stedet der de kriminaltekniske undersøkelsene blir gjennomført.

Smelter snø

Siden i går kveld har politiet lagt ut varmeelementer under en presenning på bakken der Kripos-teknikerne gjennomføre sine undersøkelser.

- Har dere virkelig tro på å finne spor to måneder etter at Gry forsvant?

- Vi hadde ikke søkt der vi søker, dersom vi ikke hadde hatt tro på at det kan finnes spor på bakken som kan bidra til å oppklare saken, sier Borgen.

Stedet der politiet søker er en liten kjerrevei, nedenfor en avkjørsel til en båthavn. Ettersom det er vinter, har det ikke vært så mye trafikk i området siden januar. Dette kan gjøre jobben for politiet enklere.

Fant ingenting

Dykkere fra Røde Kors har i dag søkt i området ved siden av der de fire kriminalteknikerne leter på land.

- Dykkerne søker etter veska, vantene, mobiltelefonen eller andre gjenstander som kan knyttes til Gry Hosein, sier Borgen.

Det er ikke gjort noen funn i dag, og heller ikke på to andre steder i Skiensområdet som har vært i politiets søkelys de siste dagene.

Politiet tror området i Lensmannsdalen kan ha vært stedet Gry ble dumpet ut fra flere faktorer. Stedet er avsideliggende, det er nær vann, og det er sterke strømmer i elva på stedet. Politiet merket seg stedet tidlig, og etter at det kom inn tips om observasjoner i området ble det besluttet å søke nærmere der.

- Det er ingenting i veien for at strømmen kan ha ført Gry fra dette stedet, og ned til funnstedet i Porsgrunn, sier politiadvokat Jon Borgen.

Blindspor?

I forrige uke etterlyste politiet opplysninger om en grønn presenning på tre ganger fem meter, som ble funnet viklet inn i en påle i elva noen hundre meter overfor der Gry ble funnet.

- Vi er mer og mer usikre på om denne presenningen har noe med saken å gjøre. Flere har meldt seg og sagt at de mangler en slik presinning.

Søkene i Lensmannsdalen fortsetter utover kvelden og i morgen. I mellomtiden ber politiet alle som har gjort observasjoner i et aktuelle området rundt 13. og 14. januar, om å melde seg.

Nye avhør

Det er planlagt nye avhør av Gamal Hosein til uka, men det er ikke medelt ham. Gamal har tidligere gitt utrykk for at han ikke ønsker å la seg avhøre mer, men det var før hans kone ble funnet død.

Om ikke lenge skal også israelsk politi avhøre en mann i Hoseins nære krets, på vegne av norsk politi. Det blir ikke aktuelt å sende nye tjenestemenn fra Norge til Israel.

<B>FINGRANSKER:Etterforskere fra Kripos i Lensmannsdalen i dag
<B>HÅPER:Politiasdvokat Jon Borgen leder etterforskningen og håper søk i og langs Porsgrunnselva skal gi viktige spor i Gry-saken