Leter etter tre personer på Kvaløya

Politi, Norsk Folkehjelp og Norges Røde Kors leter nå etter tre savnede personer på Kvaløya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Operasjonsleder Øyvind Gundersen ved Troms politidistrikt bekrefter en leteaksjon de tre savnede personene. De skal ha blitt overrasket av været på fjelltoppen Kjølen på Kvaløya.

To av de savnede skal holde sammen, mens den tredje er alene. Det skal være snakk om to grupper. En dame på 67 år og to yngre jenter.

- De snakket med hverandre på toppen, men har gått ned hver for seg da de ble møtt av tåka, sier Gundersen til Dagbladet.

Leter med hunder
Politiet er nå i gang med leteaksjonen sammen med Norsk Folkehjelp, Norges Røde Kors og Sivilforsvaret. Det brukes også hunder i søket, en politihund og to lavinehunder.

 Sivilforsvaret har 18 personer i aksjon på stedet.

- Vi forsyner letemannskapet med varmetelt og annet utstyr i det dårlige været, sier Kurt Myrland i Troms Sivilforsvarsdistrikt.

De tre skal være i god behold, men leteaksjonen gjøres vanskelig av dårlige værforhold.

- Vi sliter med at det ikke er flyvær. Når det blir lysere i totida vil det sannsynligvis bli lettere finne de savnede. Om tåka gir seg, sier operasjonsleder Øyvind Gundersen til Dagbladet.

12 grader
Selv om dette er langt nord i landet skal ikke temperaturen være altfor kald, og Gundersen er optimistisk. 

- De savnede veit ikke hvor de er, men det er 12 grader i området. De er riktignok kalde og våte men i god behold. Og temperaturen er grei, sier Gundersen.