Leter etter tysker

Et militært helikopter er satt inn i letingen etter en tysk turist som er savnet utenfor Smøla på Nordmøre. To av kameratene hans er funnet i god behold.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bell-helikopteret fra det norske luftforsvaret er tatt ut av en militær øvelse og satt inn i søket.

Den savnede tyskeren la sammen med to landsmenn ut på en fisketur i en 17 fots åpen båt mandag ettermiddag.

På kvelden kantret båten av ukjent årsak og de to ble reddet tirsdag morgen etter å ha tilbrakt natten på kjølen av båten.

Det var en fiskebåt som observerte båten turistene klamret seg til klokken 08.40 i dag morges. Et Sea King-helikopter ble kort tid etter sendt til området og tok tyskerne opp fra havet, forteller redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen for Sør-Norge.

– De to lå på kjølen, og var våte og kalde og svært forkomne. De ble fraktet til sykehus i Kristiansund. Letingen pågår nå for fullt for å finne den tredje turisten, sier Namork til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tilstanden for den ene er ustabil men ikke kritisk. For den andre er tilstanden stabil, opplyser Sykehuset Kristiansund til Adresseavisen.

Hovedredningssentralen satte i gang leteaksjonen ved 21.30-tiden mandag kveld og letingen har pågått siden. Båten til de tyske turistene kantret ved 16.30-tiden mandag ettermiddag, og de to hadde med andre ord holdt seg fast i kjølen i nærmere 17 timer før de ble plukket opp.

(ANB)