Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Bombetrussel mot Norwegian-fly

Leter etter ukjent gjerningsmann etter bombetrussel

Norwegian-fly tømt for folk på Alta lufthavn. Pågrepet mann ikke mistenkt for trusselen.

HEVDET Å VÆRE PASSASJER: Personen som framsatte trusselen mot Norwegian-flyet, hevdet å være passasjer på avgangen.
Foto: Kevin Gonaseelan / NTB Scanpix
HEVDET Å VÆRE PASSASJER: Personen som framsatte trusselen mot Norwegian-flyet, hevdet å være passasjer på avgangen. Foto: Kevin Gonaseelan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 16.30-tida er sitasjonen rundt bombetrusselen mot et Norwegian-fly i Alta fremdeles uavklart. Ingen er mistenkt for å ha framsatt trusselen, og sprengstoff er ikke funnet.

- Bombegruppa er ikke på plass ennå, de må ta seg til Alta fra Oslo, og ventes framme i 18-tida, opplyser Finnmark politidistrikts operasjonsleder Svein Erik Jacobsen til Dagbladet.

Ble sittende

Det var i 10.30-tida i dag at en ukjent person framsatte en bombetrussel mot rute DY320 fra Gardermoen, som landet nærmere halvannen time seinere. Politiet tok trusselen på største alvor, og flyet ble parkert i sikker avstand til terminalbygget og andre fly.

EVAKUERING: Ellen Anna Gaup forteller om stemningen om bord på Norwegian-flyet som har mottatt bombetrusler. Video: Ellen Anna Gaup Vis mer

Passasjerene ble imidlertid sittende i flyet i over to timer før de fikk beskjed om å evakuere, noe flere av dem er kritiske til.

- Vi begynner å bli ganske utålmodige. Det er ikke så veldig beroligende, det jeg har lest, og det er ikke noe moro å være midt oppi det. Det hadde vært greit å komme ut av flyet, sa en passasjer til Dagbladet klokka 12.53.

I håndjern

Under evakueringen ble en mann iført håndjern og ført bort, men han kobles ikke til bombetrusselen.

- Han fulgte ikke politiets pålegg under evakueringen. Foreløpig er det ingenting som kobler ham til trusselen, men vi jobber også med denne saken, sier Jacobsen.

Personen som framsatte trusselen på Norwegians chattetjeneste, hevdet å være passasjer på flyet, og politiet, som har registrert samtlige passasjerer og ansatte om bord på flyet, sjekker dem ut gjennom avhør.

- Men det er jo ikke sikkert at denne personen var på flyet. Vi har foreløpig ingen navn, sier operasjonslederen.

I tillegg til den taktiske etterforskningen pågår en teknisk digital etterforskning, ettersom trusselen ble framsatt på chat.

Bagasjen ligger igjen

Når bombegruppa ankommer, vil de gjennomgå flyet på leting etter sprengstoff, med særlig vekt på passasjerenes bagasje, som ligger igjen i Boeing 737-800-maskinen.

- Vi fikk ta med oss det vi hadde i setet, ikke håndbagasje som lå i hattehylla. Vi har også fått beskjed om at vi må være forberedt på at politiet vil ha en prat med oss, sier en person til Altaposten.

Operasjonsleder Jacobsen forteller at passasjerene og de ansatte etter hvert vil få forlate flyplassområdet, når politiet har snakket med dem alle.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!