Leter etter voldtektsmann på nettet

Politiet følger flere spor i jakten på en ukjent mann som er mistenkt for å ha voldtatt en 17 år gammel utviklingshemmet jente på Senja onsdag i forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det er god grunn til å tro at det foreligger et straffbart forhold, men hva en siktelse eller eventuell tiltale vil inneholde, er det for tidlig å mene noe om, sier politiadvokat Ole Sæverud ved Troms politidistrikt til NTB.

- I øyeblikket konsentrerer vi oss om å finne mannen. Vi følger elektroniske spor og avhører folk i miljøet rundt den 17 år gamle jenta, sier Sæverud.

Han opplyser at det er satt av flere polititjenestemenn til etterforskningen og at politiet har godt håp om å finne jentas nettvenn.

Jenta møtte mannen på en chatteside på Internett. Gjennom flere måneder skal de ha hatt regelmessig kontakt før de første gang skulle treffe hverandre onsdag i forrige uke.

Det var under dette møtet i mannens bil at jenta skal ha blitt voldtatt, ifølge Nordlys. Møtet fant sted i Høglia-området på Senja, men nøyaktig hvor, vet ikke politiet.

Sæverud er oppgitt over at politiets etterforskning hemmes fordi det tar så lang tid før telekomselskapene leverer fra seg telefonutskrifter.

Han håper det vil være mulig å få klarlagt de elektroniske sporene i den aktuelle saken ganske raskt.

(NTB)