Leter febrilsk etter overlevende etter nytt jordskjelv i Tyrkia

Redningsmannskaper har reddet ut minst 23 personer av de over hundre som kan være innesperret. Minst sju har omkommet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Redningsarbeidere leter febrilsk etter overlevende etter at to hotell kollapset i Van i Øst-Tyrkia i går, melder nyhetsbyrået Reuters.

Minst sju personer skal være drept, og ifølge statskanalen TRT kan mer enn hundre personer fremdeles være fanget i ruinene.

Skjelvet hadde en styrke på 5,7 og hadde sitt senter 16 kilometer utenfor byen Van, nær grensa til Iran, opplyser det amerikanske jordskjelvsenteret U.S. Geological Survey.

23 reddet ut Mannskapene har reddet ut 23 personer fra de to hotellene, ifølge Tyrkias kriseadministrasjon AFAD.

Visestatsminister Besir Atalay, som besøkte området sammen med landets utenriksminister, sier at 25 bygninger hadde kollapset i Van. 22 av dem hadde vært tomme, mens to hoteller og en boligblokk var befolket.

Redningsarbeiderne reddet ut en japansk kvinne fra ruinene av Bayram-hotellet nesten seks timer etter jordskjelvet, melder det statlige nyhetsbyrået Anatolian. Flere av de overlevende ble brakt til hovedstaden Ankara med ambulansehelikopter, blant dem en 16 måneder gammel baby.

Hjelpearbeidere skadd Det er uklart hvor mange som befant seg i hotellene, men ifølge tyrkiske CNN ble det brukt av journalister og hjelpearbeidere som var i byen. Blant annet ble japanske Miyuki Konnai funnet skadd. Hun og flere andre hjelpearbeidere var i byen for å bisto innbyggerne etter det kraftige jordskjelvet som kostet 600 mennesker livet for tre uker siden.

Alper Kucuk fra Tyrkias Røde Halvmåne opplyser til BBC at flesteparten av bygningene som raste sammen onsdag, var folketomme etter å ha fått skader i forrige skjelv.

<strong>SJU DREPT:</strong> Sju personer omkom etter jordskjelvet. Foto: AP/Evrim Aydin, Anatolia/Scanpix
SJU DREPT: Sju personer omkom etter jordskjelvet. Foto: AP/Evrim Aydin, Anatolia/Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer