Leter fortsatt etter den fjerde personen

Politiet skal kjøre 25 snøskutere i bredden over vannet for å finne den siste personen som er savnet i Sirdal.

25 SKUTERE: - Vi skal kjøre 25 skutere over vannet for å prøve å finne den siste, sier lensmann Egil Netland i Sirdal til Dagbladet. Foto: JAN OLAV OVEDAL/AVISEN AGDER
25 SKUTERE: - Vi skal kjøre 25 skutere over vannet for å prøve å finne den siste, sier lensmann Egil Netland i Sirdal til Dagbladet. Foto: JAN OLAV OVEDAL/AVISEN AGDERVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SIRDAL(Dagbladet):- Vi skal kjøre 25 skutere over vannet for å prøve å finne den siste, sier lensmann Egil Netland i Sirdal til Dagbladet.

To kvinner og en mann er så langt funnet omkommet i fjellet i Sirdal, i tillegg er en mann savnet. De fire kommer fra Tyskland, Sveits og Storbritannia.

Ifølge politiet tyder alt på at de er blitt overrasket av været, selv om de var godt utstyrt med blant annet GPS. De ble funnet bare rundt 800 meter fra Taumehytta.

Voldsomt vær Turområdet der tre utenlandske statsborgere er funnet omkommet, beskrives vanligvis som familievennlig. Fra søndag og fram til natt til i dag, har været derimot vært så voldsomt at selv lokalbefolkningen, som blant annet har ansvar for å fylle opp varer på de selvbetjente hyttene, har holdt seg unna.   

Fredag morgen var det klart vær og gode søkeforhold i området.

Skrev siste hilsen Skiløperne som er funnet omkommet i Sirdal mellom turisforeningshyttene ved Taumevatn og Heibergtunet, skrev lørdag inn en hilsen i hytteboka på Taumevatn.

SISTE HILSEN: Her på Taumvatnhytta la turistene igjen sin siste hilsen. De skulle til Heibergtunet ved Storevatn, på bildet under. Foto: Stavanger Turistforening
SISTE HILSEN: Her på Taumvatnhytta la turistene igjen sin siste hilsen. De skulle til Heibergtunet ved Storevatn, på bildet under. Foto: Stavanger Turistforening Vis mer

- I hytteboka hadde de skrevet at de var på vei til en hytte som heter Heibergtunet, som ligger ved Storevatn nord for funnstedet, forteller Per Fjeld ved Hovedredningssentralen til Dagbladet.

TRE-TIMERS TUR: Mellom de to hyttene skal det ta under tre timer å gå på ski i vanlig vær. Foto: Google maps
TRE-TIMERS TUR: Mellom de to hyttene skal det ta under tre timer å gå på ski i vanlig vær. Foto: Google maps Vis mer