Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter fortsatt etter savnet russisk kvinne (26)

Norsk politi på vei til Sverige. Vil ikke bekrefte eller avkrefte blodige klær.

 IKKE KJENT AV POLITIET:  Den bortføringssiktede svensken er ikke kjent av politiet fra tidligere, opplyser politiadvokat Jon H. Borgen i Telemark politidistrikt og lensmann Sigrid Dahl i Bø. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
IKKE KJENT AV POLITIET: Den bortføringssiktede svensken er ikke kjent av politiet fra tidligere, opplyser politiadvokat Jon H. Borgen i Telemark politidistrikt og lensmann Sigrid Dahl i Bø. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BØ/OSLO (Dagbladet): Letingen og etterforskningen rundt bortføringen av den 26 år russiske kvinnen fra Bø i Telemark søndag formiddag, har status som en savnetsak, opplyser politiadvokat Jon H. Borgen i Telemark politidistrikt til Dagbladet.

Norske etterforskere er på vei til Växsjo i Sverige, der den 45 år gamle svenske ekskjæresten ble pågrepet i natt sammen med parets felles baby på 11 måneder. Barnet er i god behold og tatt hånd om av svenske sosialmyndigheter.

Politiadvokat Borgen sier til Dagbladet at mannen tidligere ikke er kjent av politiet.

Svensk politi sier til expressen.se at han heller ikke er kjent av dem.

- Blodig Han kan verken bekrefte eller avkrefte opplysninger i VG om at mannen hadde blod på klærne og sov i bilen da han ble pågrepet ved 03.20-tiden i natt - om lag 600 kilometer og drøyt 17 timer etter at kvinnen selv varslet politiet på nødtelefon 112 at hun var i en tvangssituasjon ved mannen bolig utenfor Bø sentrum.

Ifølge svensk politi ble han og barnet funnet i bilen - en sølvgrå Citroen C5 stasjonsvogn - på en rasteplass i Fräjen fire mil nord for Växsjö.

Etter det Dagbladet vet har den svenske mannen bodd flere år på denne adressen i Bø, mens den savnede kvinnen har bodd i Drammen siden det ble slutt i parforholdet.

Svensk politi opplyste i morges at mannen hadde vært lite meddelsom i de første avhørene.

Stor fart ved tjern Om lag 50 personer fra Sivilforsvaret og Røde Kors leter etter kvinnen i tillegg til politiet i et avsperret område ved Uvdalstjønna like i nærheten av den bortføringssiktede mannens bolig.

I tillegg leter hundepatruljer både fra polititiet og norske redningshunder .

Et vitne så ifølge NRK mannens bil i stor fart her like etter at den savnede kvinnen ringte politiet i går formiddag og fortalte at hun hadde problemer før samtalen ble brutt.

- Det var tegn etter kamp, og det lå igjen en barnevogn og  en bærepose ved stedet, sier en av svenskens naboer i Bø, Hans Kåre Fossland.

 LETER:  Letemannskaper i gang rundt Uvdalstjønna i Bø i ettermiddag. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET.
LETER: Letemannskaper i gang rundt Uvdalstjønna i Bø i ettermiddag. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET. Vis mer