Leter fortsatt

LILLESTRØM (Dagbladet): I flere uker har eksperter lett etter spor som kan fortelle om et magasin som ble funnet hjemme hos Lars Grønnerød, satt i et av våpnene som ble brukt under drapene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Politiet håper at tekniske undersøkelser av et pistolmagasin skal felle gjerningspersonene bak trippeldrapet.

På åstedet for trippeldrapet fant politiet flere skudd som hadde en karakteristisk stripe som stammet fra en defekt i et pistolmagasin som seinere ble funnet i leiligheten til Lars Grønnerød.

Men det gjenstår fremdeles ubesvarte spørsmål om dette pistolmagasinet. Grønnerød nekter for at magasinet kan knytte ham til drapene. Han sier at han fikk pistolen og magasinet fra Per Kristian Orderud i bytte mot en revolver. Grønnerød mener at stripene i kulene må stamme fra prøvelading som ekteparet Orderud skal ha drevet med.

Politiet har så langt ikke funnet beviser for at magasinet faktisk satt i et av drapsvåpnene. Det er det teknikerne nå jobber med.

De nye undersøkelsene av dette magasinet har pågått ved laboratoriet til Kripos i flere uker. Resultatene kan bli framlagt allerede i det neste fengslingsmøtet torsdag i neste uke.

- Ikke funnet våpen

- Hensikten med undersøkelsene er å få bekreftet eller avkreftet om magasinet har sittet i et av våpnene som ble brukt på Orderud gård, bekrefter politiinspektør Kristin Barth-Larsen overfor Dagbladet.

Dersom ekspertene får bekreftet at magasinet satt i ett av drapsvåpnene - en pistol av kaliber 22 - har politiet fått et viktig teknisk bevis mot de siktede. Drapene ble begått med en 22-kaliber pistol og en 38-kaliber revolver.

Etterforskerne har de siste månedene finkjemmet Orderud gård og omgivelsene på jakt etter våpen.

- Vi har imidlertid ikke funnet drapsvåpnene, sier Barth-Larsen.

- Får ikke sove

Bare en uke før et nytt fengslingsmøte ble retten satt enda en gang på Lillestrøm i går. Etter at politiet opphevet brev- og besøkskontrollen for Per Kristian og Veronica Orderud, krever nå Kristin Kirkemo og Lars Grønnerød at kontrollen må oppheves også for dem. Kjennelsen fra herredsrettsdommer Reidar Otto Weng vil komme i dag.

- Det verste er at jeg ikke får sove og ikke har noen å snakke med. I løpet av den lange varetektstida har jeg nesten ikke snakket med noen andre enn fengselsbetjentene, sa Grønnerød i retten.

Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik, og Kristin Kirkemos forsvarer, Tor Kjærvik, er sterkt kritiske til politiets etterforskning. Forsvarerne mener politiet bruker eks-kjærestene i et taktisk spill for å få styrket siktelsen mot Per Kristian og Veronica Orderud.

<B>KLAPP PÅ SKULDEREN:<B> Kripos-førstebetjent Asbjørn Hansen gir trippeldrapssiktede Lars Grønnerød et klapp på skulderen etter gårsdagens rettsmøte.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer