Leter fra hus til hus

I dette ødelagte huset kan en gammel kvinne ligge død. Redningsmannskapene markerer huset, slik at det skal bli grundig gjennomsøkt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

GULFPORT (Dagbladet): -  Det var noen gamle folk i husene bak oss da orkanen kom. Jeg vet ikke om de klarte seg, roper en mann til brannmannskapene.

Dagbladet er med frivillige hjelpemannskaper fra Florida og Chicago for å lete etter døde - og forhåpentligvis levende - i den lille byen Gulfport en drøy times kjøring fra New Orleans.

Pinneved

Det ligger telefon - og strømledninger på kryss og tvers i gatene. Alle husene ned mot stranda er knust til pinneved. Lufta dirrer av hete. Det stinker kloakk, og en lekk beholder med klorin gjør at det biter i huden.

Først to døgn etter orkanen har noen begynt å lete etter overlevende i dette området.

-  Vi kommer til å få et skikkelig problem her om en uke. Allerede er risikoen stor for infeksjoner og smittsomme sykdommer, så ikke ta på noe og hold deg for guds skyld unna vannet, instruerer brannsjef Chuck Tate (53) fra Culkin brannkorps i Mississippi.

-  De døde kroppene er overalt her. For alt jeg vet så står vi over et lik nå. Jeg tør ikke tenke på hvordan lukta skal bli om noen dager, sier Tate.

Hunden Josh (5) har sniffet seg gjennom det raserte huset uten å markere på noe, men hundefører Libbi Kienzle (52) som er frivillig fra Fort Lauderdale i Florida tørker svetten og håper de sammen skal finne flere overlevende.

<strong><b> MARKERER:</strong> </b> Brannmannen fra Florida markerer huset, slik at det skal bli grundig gjennomsøkt. Foto: Finn Foens, Expressen
MARKERER: Brannmannen fra Florida markerer huset, slik at det skal bli grundig gjennomsøkt. Foto: Finn Foens, Expressen Vis mer

Frigir fanger

To mil lenger vest i byen Bay Saint Louis går det rykter om at redningsmannskapene markerer et uttall hus der det befinner seg døde, men dit nekter politiet pressen adgang.

Problemene med ransbander har økt i omfang, og i katastrofebyen Biloxi et par mil øst for Gulfport bestemte politiet seg i dag for å frigi de som er fengslet for mindre forbrytelser, slik at de skulle få plass til alle de som stjeler fra de rammede husene og butikkene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer