Leter fremdeles etter ferje-drapsmann

Ferja «Viking Isabella» la i går kveld til kai i Åbo i Finland. Passasjerene festet omtrent som vanlig underveis. Men blant dem var bevæpnet politi og spanere - og en drapsmann.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Frykter morderen er om bord

Jakter på mannlige passasjerer

I går natt ble en 34 år gammel kvinne funnet død i en av korridorene på et lavt dekk ombord på Viking Lines båt «Isabella». Kvinnen kan ha blitt slått i hjel.

Videofilmet passasjerer

Da båten ankom Stockholm tidlig på morgenen, ventet svensk politi. Ingen passasjerer slapp i land uten å bli registrert, og mange ble avhørt. Utpå formiddagen kom 5-600 passasjerer i land, mens nærmere 1000 cruise-passasjerer skulle ta fest-ferja tilbake til Åbo.

En 25 år gammel mann er arrestert av politiet i Stockholm i forbindelse med drapet. Han har nektet all kjennskap til drapet, ifølge Expressen.

Politiet lette ombord på båten og i passasjerlistene etter enda en drapsmann. Han ble ikke funnet.

Ombord på skipet er det mange overvåkingskameraer. Kvinnen har blitt filmet flere ganger, og etterforskerne klarte å identifisere henne fordi hun hadde spesielle bukser på seg, skriver Expressen. Ifølge Expressen viser bildene henne sammen med en mann.

Cruise med en drapsmann

Kvinnen var på båten sammen med sin to år gamle sønn og en venninne med barn for å feire 34-årsdagen sin.

Da båten la fra kai igjen i går, informerte skipets kaptein Magnus Thörnroos om drapet for passasjerene. Deretter holdt skipsprest Ben Thilman en kort minnestund, skriver Aftonbladet:

- Gud frelse fartøyet og dem som sørger.

På tilbaketuren til Åbo/Turku var «Isabella» innom Mariehamn i Finland. Der ventet politiet på alle som gikk i land. De lette etter kameraten til den arresterte 25-åringen. Ingen ble pågrepet.

Sent i går kveld ankom skipet Åbo/Turku. Nok en gang ble alle passasjerer kontrollert i det de gikk i land. Men 25-åringens kamerat var som sunket i jorden.

I dag morges kunne verken politiet i Åbo/Turku eller Stockholmspolitiet kommentere saken.

JAKTEN PÅ DRAPSMENN: «Isabella» ble fire timer forsinket i Stockholm i går formiddag. Så fortsatte dødscruiset.