Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter i containere, går inn i hager og løfter presenninger

Frivillige søker nå etter Sigrid (16) i boligområder.

LETER OVER ALT: De frivillige som nå leter i boligområder har fått beskjed om å lete over alt. Foto: Jo Straube / Dagbladet
LETER OVER ALT: De frivillige som nå leter i boligområder har fått beskjed om å lete over alt. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• Har du opplysninger om forsvinningen ber oslopolitiet om at du tar kontakt på telefon 02800. Har du informasjon til Dagbladet, send sms til 2400, epost til 2400@db.no eller ring 24 00 00 00.

(Dagbladet): I over to døgn har det blitt søkt etter Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), blant annet i store skogsområder i Oslo. I ettermiddag har søket blitt utvidet til boligområder rundt barnehagen der Sigrids mobil, sko og sokk ble funnet, Sigrids hjem og der venninnen som Sigrid var hos før hun forsvant bor.

De frivillige som søker i boligområdene går inn i alle hager, løfter på presenninger, leter i bokser med hageputer, ser i containere og slår med stokker i busker og hekker.

- Vi er nødt til å bidra. Dette er alle foreldres mareritt, og jeg håper de kan få svar snart, sier Karin Johannessen, som selv har døtre som har vokst opp i området.

- Må være våkne Sammen med tvillingsøsteren Bjørn Johannessen er hun med å lete for andre dag på rad.

ANDRE DAG: Karin Johannessen (foran) leter for andre dag etter Sigrid (16). Nå leter hun i et boligområde på Østensjø. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet
ANDRE DAG: Karin Johannessen (foran) leter for andre dag etter Sigrid (16). Nå leter hun i et boligområde på Østensjø. Foto: Tuva Bønke Grønning / Dagbladet Vis mer

- Det er viktig at folk er våkne og følger med, vi er ikke på tur, vi leter. Det vi leter etter haster det veldig med å finne, sier Bengt Eriksen, som koordinerer de frivillige. Han forteller at det er politiet som ønsker at søket nå også er i nye områder.

Politiets innsatsleder Torgeir Brenden forteller at de skal fortsette søket i morgen, men at letemannskapene tar en pause i natt for å få hvile.

- Vi avslutter ikke søket i kveld, vi fortsetter å søke i morgen. Vårt håp og mål er å finne Sigrid i live, sier innstatsleder Brenden.

- Vi kjører fortsatt full styrke, sier han.

En ankelsokk 16-åringen har vært savnet siden natt til søndag, da foreldrene rundt klokka 00.30 slo alarm da Sigrid ikke kom hjem fra ei venninne til avtalt tid.

SAVNET:
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

I går kveld ble det funnet en hvit ankelsokk i søke-området, denne sokken ligner på den som ble funnet i nærheten av Sigrids telefon ved en barnehage i Låveveien på søndag. Begge sokkene er nå sendt til kriminalteknisk analyse, for å få svar på om denne sokken tilhører den forsvunnede 16-åringen.

Det profesjonelle letemannskapet søker i dag grundig i området sør for Skullerudstua, mot Grønmo, på grunn av funnet av sokken.

- Mannskapet erstattes fortløpende. De har en enorm motivasjon, sier Brenden.

Helikopter Et Sea King-helikopter har deltatt i søket i dag, men har avsluttet sine søk for dagen.

- Vi vurderer fortløpende om vi har behov for det seinere, sier innsatslederen.

INNSATSLEDER: Innsatsleder Torgeir Brenden sier at de skal fortsette søket i morgen. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet
INNSATSLEDER: Innsatsleder Torgeir Brenden sier at de skal fortsette søket i morgen. Foto: Hilda Nyfløt / Dagbladet Vis mer

Røde Kors har hatt rundt 30 personer med i søket i dag.

- Det har vært krevende, men motivasjonen har vært på topp. De har gjort en god jobb, sier seksjonsleder Marius Wigen Andersen i Røde Kors.

- Vi skal ha et statusmøte med politiet nå snart, og der vil de avgjøre hvor lenge vi vil søke i dag, men i utgangspunktet vil vi søke til lyset forsvinner, sier han.

Han forteller at mannskapet har funnet flere gjenstander i skogen.

- Det blir funnet mye rart, men det meste er irrelevant for saken.

Politiet leter nå slik at redningshunder går først, bakkemannskaper følger etter før helikopteret søker det samme området til slutt.

Frivillige De rundt 200-300 frivillige fokuserer i dag søkene på området fra Bøler til Oppsal, Ekeberg og nordover mot Østensjø. En annen pulje skal gå rundt barnehagen der Sigrids eiendeler ble funnet, og da i en 400-500 meter radius rundt.

- Vi får meldinger om gjenstander hele tida. Når det blir gjort funn sender vi patrulje dit. Foreløpig har ikke funnene vært interessante, sier innsatsleder Thor Langli.

Han sier at hvem som helst må gjerne møte og hjelpe til i søkene, men ber folk om å holde seg unna der de profesjonelle søker.

FRIVILLIGE LETER: Her leter frivillige etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, bildet er fra området rundt Grefsenkollen i går. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FRIVILLIGE LETER: Her leter frivillige etter Sigrid Giskegjerde Schjetne, bildet er fra området rundt Grefsenkollen i går. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det kan forstyrre hundene og de varmesøkende kamera i helikopteret, sier han.

Tidligere i dag gikk politiet ut og etterlyste to gutter som filmet i området rundt Østensjø barnehage, der telefonen til Sigrid ble funnet, disse guttene har i løpet av dagen meldt seg for politiet, og skal levere inn det de filmet.

Etterlyser bilfører Politiet ber også føreren av en bil som ble observert ved Østensjø barnehage i Låveveien cirka klokka 00.15 natt til søndag om å melde seg.

Bilen skal ha stått parkert med lysene på, og har kjørt bortover Låveveien i retning Håkon Tveters vei. Det var en forbipasserende som så bilen, men han så verken bilfarge eller type.

På samme pressekonferanse fortalte politiet at de nå etterforsker forsvinningen som en kriminalsak.

- På bakgrunn av den tiden som har gått, to og et halvt døgn, frykter vi at det har skjedd noe kriminelt med Sigrid. Derfor jobber vi med dette som en krimsak, men håper at vi tar feil, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde.

SISTE SPOR: Her er et bilde tatt over barnehagen der de siste sporene av den savnede 16-åringen ble funnet.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SISTE SPOR: Her er et bilde tatt over barnehagen der de siste sporene av den savnede 16-åringen ble funnet. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media