Leter i «Jungelen» etter svar på norsk dykker-mysterie

Politiet har gjort avhør blant de hjemløse flyktningene i den franske havnebyen Calais i et forsøk på å finne ut hvem de to ukjente mennene var.

KUMMERLIGE FORHOLD: Sudanesiske migranter i en provisorisk leir i Calais 17. desember. 2300 hjemløse innvandrere holder midlertidig hus i Calais, i leirer som går under tilnavnet «Jungelen» - de aller fleste av dem med mål om å komme seg over Den engelse kanal til England. Mange tar stor risiko, og dør i forsøket på å komme seg over. Politiet mener denne skjebnen rammet de to mennene som ble funnet skylt på land i Texel i Nederland og på Lista i Vest-Agder. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer
KUMMERLIGE FORHOLD: Sudanesiske migranter i en provisorisk leir i Calais 17. desember. 2300 hjemløse innvandrere holder midlertidig hus i Calais, i leirer som går under tilnavnet «Jungelen» - de aller fleste av dem med mål om å komme seg over Den engelse kanal til England. Mange tar stor risiko, og dør i forsøket på å komme seg over. Politiet mener denne skjebnen rammet de to mennene som ble funnet skylt på land i Texel i Nederland og på Lista i Vest-Agder. Foto: REUTERS/Philippe Wojazer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev 13. februar om dobbeltmysteriet som opptar politiet i Norge og Nederland.

To lik, skylt på land 570 kilometer fra hverandre, funnet med 67 dagers mellomrom, i samme type våtdrakt. Den ene ble funnet på øya Texel i Nederland 27. oktober, den andre ble funnet i strandkanten på Lista i Vest-Agder 2. januar.

Politiet står med svært få sikre spor i saken. Dykkerdraktene ble kjøpt i samme sportsbutikk i den franske havnebyen Calais i oktober. Politiet i Nederland mener de to avdøde var illegale innvandrere som har forsøkt å svømme eller padle over Den engelska kanal, fra Calais til Storbritannia.

- Skamfull situasjon Havnebyen Calais ligger der Den engelske kanal er på det smaleste. Det er bare 34 kilometer over til Dover på den andre siden.

Det har gjort at byen også har blitt destinasjon for flyktninger som forsøker å ta seg over til England.

For tiden er det rundt 2300 flyktninger som bor i provisoriske camper i og rundt Calais, ifølge franske myndigheter. I Calais bor de i kummerlige forhold, i provisoriske teltcamper utendørs. UNHCR beskriver situasjonen som «en skamfull situasjon i hjertet av Den europeiske union».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.