Leter i vennekretsen

Politiet henger nå opp bilder av Stein Morten Mikalsen (40) som ble funnet drept i en plastsekk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av ettermiddag skal bildene være å finne ved de narkomanes tilholdssted utenfor Oslo sentralbanestasjon. Politiet velger å identifisere drapsofferet i håp om å få flere tips.

- Forhåpentligvis har flere noe å bidra med hvis de vet hvem den drepte er, sier politiavdelingssjef Finn Abrahamsen til Dagbladet.no.

Av hensyn til etterforskningen har de holdt identiteten hans hemmelig fram til nå. Politiet ønsker også å komme i kontakt med alle beboerne i Brobekkveien.

En beboer i Brobekkveien 33 ble tatt imot som kronvitne av Finn Abrahamsen på trappa utenfor Politihuset i Oslo. For tre uker siden så vitnet to menn, trolig i 20-årene, dra en kraftig mann gjennom korridoren og bort i heisen i Brobekkveien 33. Fra heisen er det fire meter videre inn til kjellerboden der liket lå.

- Hvis dine observasjoner er reelle, er du et viktig vitne for oss, sa Abrahamsen. Politiet hadde i forkant av avhøret ingen hovedspor i jakten på den eller dem som mishandlet 41-åringen fra Oslo til døde, og plasserte ham i kjellerboden.

- Jeg snakker gjerne med politiet, sier kvinnen.

Skjer så mye

Hun sov lite i går natt, etter at det hadde gått opp for henne hva hun kan ha sett i 22.30-tida for tre uker siden.

- Jeg tenkte på om det kunne være noe spesielt med mannen som ble dratt inn i heisen, men det skjer jo så mye i blokka, sa vitnet til Dagbladet før avhøret i går ettermiddag. Vitnet har jobbet mye i de siste dagene, og har ikke vært hjemme under politiets dør-til-dør-aksjon.

Etter det Dagbladet erfarer har avhøret av vitnet gjort at politiet nå har flere spor å gå etter, men politiavdelingssjef Finn Abrahamsen sier at politiet ikke har sendt ut etterlysninger etter noen personer.

- Vi skal sjekke ut de tipsene vi nå har fått av vitnet, og vi ønsker å snakke med alle beboerne i blokka, inkludert denne personen.

- Jeg kan ikke uttale meg om denne personen. Alt jeg kan si er at foreløpig er det ingen som peker seg ut som mistenkte i saken, sier Abrahamsen.

Ingen beboere Dagbladet har snakket med, har sett mannen som leier leiligheten vitnet pekte ut de siste dagene.

  • Politiet ønsker kontakt med alle som kan ha opplysninger av interesse for drapsetterforskningen. Kriminalvakta kan kontaktes i helga på telefon 22 66 99 66, og voldsavsnittet er tilgjengelig i kontortida på telefon 22 66 94 30.
JAKTER PÅ BEBOERE: Arne Østgård slipper politiet inn for å snakke med beboere i Brobekkveien 33. I går fortalte Dagbladets vitne om en livløs person som ble slept bort i heisen i leiegården.
<B>STEIN MORTEN MIKALSEN (40):</B> Foto fra 2000
Foto fra 2001 med briller
Avdøde hadde <B>bart og flippskjegg</B> da han døde.