Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Leter ikke lenger etter overlevende

- Nå er det ikke særlig håp om å finne ham i live, sier redningsleder.

HÅPET SVINNER: Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge Johan Mannsåker sier til Dagbladet at håpet om å finne Per-Erik Burud i live, nå er lite. Klokka 20.00 i kveld ble søk-og redningsarbeidet avsluttet. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet
HÅPET SVINNER: Vakthavende redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge Johan Mannsåker sier til Dagbladet at håpet om å finne Per-Erik Burud i live, nå er lite. Klokka 20.00 i kveld ble søk-og redningsarbeidet avsluttet. Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Klokka 20.00 i kveld avsluttet politiet redningsaksjonen etter båtulykken på Tjøme, der Kiwi-gründeren Per-Erik Borud har vært savnet siden i natt.

- I samråd med politiet har Hovedredningssentralen nå kl. 20.00 besluttet at redningsaksjonen avsluttes. De pårørende er orientert om dette. Samtidig fortsetter søket etter antatt omkommet person, skriver Vestfold-politiet i en pressemelding.

- Formelt over - Nå vil alle mannskaper på land bli overført til politiets søk etter en antatt omkommet. Redningsaksjonen er formelt over, sier vaktleder ved Hovedredningssentralen, Johan Mannsåker, til Dagbladet.

- Vil det bety at dere går ut fra at han ikke har overlevd?

- Ja, nå er det ikke særlig håp om å finne ham i live.

Mannsåker forklarer at søket fra nå av vil styres av politiet i Vestfold.

- Gått lang tid At søket etter overlevende er formelt over, har ingen praktisk betydning, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold ved Vestfold politidistrikt til Dagbladet.

- Vi vil fremdeles lete, sier han til Dagbladet.

- Vil dere fremdeles lete etter overlevende?  

- Vi går over til å søke etter en antatt omkommet.

Har dere fremdeles håp om å finne ham i live?

- Håpet er det siste man mister, men nå som det har gått så lang tid, er det merkelig at vi ikke funnet ham i live. Så ærlig må jeg være, sier politiinspektør Ole Bjørn Sakrisvold.

To kvinner Det var ved 04-tida natt til i dag at båten med de fire kom ut for ei ulykke utenfor Tjøme. Både helikopter og redningsskøyte ble sendt til ulykkesstedet; omkring 40 minutter senere ble de to kvinnene Anita Burud (43) og Anne-Lene Novak Aasheim (41) hentet opp fra sjøen.

De ble sendt til sykehus i redningshelikopter, men ved 07-tida bekreftet sykehuset at de to var døde.

Asbjørn Aasheim (41) overlevde, og slapp fra ulykka med lettere skader.

SAVNET: Kiwi-gründer Per-Erik Burud er fremdeles savnet etter båtulykken på Tjøme i natt. Foto : Linda Næsfeldt
SAVNET: Kiwi-gründer Per-Erik Burud er fremdeles savnet etter båtulykken på Tjøme i natt. Foto : Linda Næsfeldt Vis mer