Leter på 75 meters dyp

Samtidig er det mistenkte kommandoskipet NS «Concord» på vei mot Stockholm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

• SISTE: NS «Concord» har ikke nærmet seg leteområdet ytterligere, men ser ut til å ligge stille et stykke utenfor skjærgården. «Professor Logatsjev» ligger utenfor sørvestkysten av Finland. Det er situasjonen i 12-tida.

JUNGFRUFJÄRDEN (Dagbladet): På fjerde dagen leter den svenske marinen intensivt etter det de tror er en russisk ubåt i skjærgården utenfor Stockholm. I havbukta Jungfrufjärden ligger korvetten HMS «Stockholm» og søker; dybden her er 75 meter.

Også andre marinefartøy er nærværende i området, og det er tydelig at hovedtyngden av søket i dag er flyttet noen nautiske mil sørover fra Kanholmsfjärden, som var gårsdagens fokus.

I 10.30-tida beveger flere av fartøyene seg hurtig sørover, mens andre skip ligger inne i ro blant holmer og småøyer.

Samtidig knytter det seg stor spenning til hva det mistenkte kommandoskipet NS «Concord» akter å gjøre. Ifølge Expressen har det svære fartøyet nå kurs for Stockholm, og kan potensielt komme inn i skjærgården i løpet av dagen.

Teoriene og spekulasjonene er mange om hva som faktisk foregår. Aftonbladet har i dagens avis et intervju med forsker Peter Mattsson ved Försvarshögskolan. Han tror Russland først og fremst er i gang med en maktdemonstrasjon, «en ny form for krigføring», som han kaller det.

- Det handler om å påvirke, og har ikke noe med å ta over landområder å gjøre. Man vil vise at politikerne og militæret ikke kan forsvare et land, sier Mattsson.

Også han er overbevist om at det dreier seg om en russisk operasjon.

- Det kan ikke være noe annet, sier han.

Det andre russiskeide skipet som har vært koblet til hendelsene i skjærgården, «Professor Logatsjev», ser nå ut til å være på sin oppgitte rute til Las Palmas på Kanariøyene.