Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Leter så lenge det finnes håp

150 personer med i søket etter forsvunne Engla (10).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 140-150 personer har i dag lett etter den forsvunne tiåringen Engla Juncosa-Höglund, som forsvant etter en sykkeltur i halv tre-tiden lørdag 5.april.Under en pressekonferanse i ett-tida mandag opplyste politiet at de fremdeles har to teorier om den forsvunne jenta, ifølge den svenske avisa
Dagens Nyheter.

- Til dels jobber redningstjenesten etter at jenta er i live et sted i skogen, til dels jobber vi etter at det har skjedd en forbrytelse - at hun er blitt bortført, sier politiets pressetalsmann Sven-Åke Petters.

Fortsetter søket

Engla forsvant da hun syklet på vei hjemover etter fotballtrening i Stjärnsund lørdag. Politiet har nå lett gjennom om lag 60 prosent av det fem kvadratkilometer store søkeområdet.

- Vi kommer til å jobbe videre hele dagen og fortsetter i morgen. Det finnes ingen direkte indikasjoner på at hun er i live noe sted i skogen, men vi arbeider etter den hypotesen. Vi leter videre så lenge det finnes håp, sier Petters.

På spørsmål om jenta kan ha forsvunnet av egen vilje, svarte Petters at det var lite sannsynlig.

- Vi har ingen indikasjoner på at hun har rømt. Hun har ikke gjort det tidligere, sier pressetalsmannen.

SØKET FORTSETTER: Opp mot 150 personer, både politi, redningsmannskaper og frivillige, har lett etter forsvunne Engla 
Juncosa-Höglund (10) siden i dag morges. Søket fortsetter utover dagen. Foto: ULF PALM/SCANPIX
SØKET FORTSETTER: Opp mot 150 personer, både politi, redningsmannskaper og frivillige, har lett etter forsvunne Engla Juncosa-Höglund (10) siden i dag morges. Søket fortsetter utover dagen. Foto: ULF PALM/SCANPIX Vis mer

Han opplyser også at det ikke skal ha kommet noen trusler mot familien.

Fant godteri og jakke

Etter at det ble kjent at Englas mobil er slått av, har ikke politiet fått noen nye spor å gå etter i saken.

Politiet undersøker imidlertid visse funn som er gjort i området der letingen foregår. Blant annet er det funnet en godteri-kjærlighet og en jakke, men ifølge Expressen.se mener politiet at det ikke er Englas jakke.

- Vi har funnet noen ting ute i terrenget. Vi ser foreløpig ingen direkte koplinger til jenta i dette, men de kommer til å undersøkes, opplyste pressetalsmann Petters til Dagbladet.no tidligere i dag.

Petters sier at området der det søkes etter Engla, er et populært turområde, noe som gjør at disse tingene like gjerne kan tilhøre andre.

Ingen tips om tiåringen

Politiet undersøker også familiens datamaskin. De skal blant annet undersøke om Engla kan ha snakket med noen på internett som kan ha tilknytning til forsvinningen.

image: - Leter så lenge det finnes håp

- Det er ingen ting som tyder på at noe slikt har skjedd. Dette er rutinearbeid, sier Petters.

Politiet har fått inn mange tips i saken fra vitner, ifølge Dalarnas Tidningar. Det har blant annet kommet inn flere tips om biler som har vært i området, men flere av disse er allerede sjekket ut av saken.

- Det har kommet inn mange tips, men ennå ikke noe som peker mot jenta. Det eneste sporet vi har, er sykkelen, sier Petters på pressekonferansen.

FORSVANT: Ti år gamle Engla Juncosa-Höglund forsvant etter at hun syklet alene hjem lørdag ettermiddag.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media